Haberler

Türkiye Genelinde Elektrik Kesildi, Hayat Durdu (6)

Zonguldak VE BARTIN'DA MADENCİLER OCAKLARDAN TAHLİYE EDİLDİ Zonguldak ve Bartın'da elektrik kesintisi nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında işçiler, havalandırma sorunu riskine karşı tahliye edildi.

Zonguldak VE BARTIN'DA MADENCİLER OCAKLARDAN TAHLİYE EDİLDİ

Zonguldak ve Bartın'da elektrik kesintisi nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında işçiler, havalandırma sorunu riskine karşı tahliye edildi.

TTK'nın Zonguldak'ta bulunan Kozlu, Karadon, Üzülmez, Ereğli İlçesi'nde bulunan Armutçuk ve Bartın'ın Amasra İlçesi'nde bulunan Amasra Müessese Müdürlükleri'ne ait maden ocaklarında sabah 08.00-16.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, ocaklardaki havalandırma sorunu riskine karşı erken tahliye edildi. Ocaklardaki işçilerin bir bölümü  jeneratörle çalıştırılan 5 kişilik kurtarma kafesleriyle yukarıya çıkarıldı. Bu sırada, işçilerin tahliyesi için Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., acil durumlar için depoladığı enerjiden TTK'nın direk hattına nakil sağladı. Bu enerji ile ocaklardaki 40 kişilik büyük asansörler çalıştırıldı ve işçilerin tahliyesi sağlandı.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Müessese Müdürlükleri'ne işçilerin tahliyesi için talimat verdiklerini belirterek, "Jeneratörlerimizle önce kurtarma kafeslerimizi çalıştırdık ve işçilerin bir bölümünü çıkardık. Daha sonra elektrik firmasından sağlanan enerji ile diğer işçilerimizi de tahliye ettik. Ocaklarda bir sıkıntı yok" dedi.

Genel Maden İşçiler Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ise ocakta küçük çaplı jenaratörler olmasına karşın yerin 200-350 metre altındaki galerilere temiz hava sağlanmasında sıkıntı yaşandığını söyledi. Arslan, şöyle konuştu:

"Galerilerde metan gazı birikme riski söz konusu. Elektirik olmadığı için havalandırma da yapılamayacağı için bu nedenle ocak içerisinde galerilerde çalışan 200 işçinin tahliyesi yapıldı. İşçiler yaklaşık 10 kilometrelik yolu yürüyerek baca ağazına geldi. Ocak içerisinde şimdilik bir sıkıntımız yok. Kuyu başlarında bizim komprasörlerimiz var. Ama eksi 350 kodundaki galerilere hava basabilecek güçte değil. Şu anda tedbir olarak metan gazı birikme riskine karşı madenci arkadaşlarımızı tahliye ettik" diye konuştu.

Öte yandan tahliye işleminin bittiği sırada Bartın'a elektrik verildi.

Zonguldak'taki elektrik kesintileri özellikle işyerlerinde sıkıntıya yol açtı. Jeneratör olmayan işyerlerinde mum ve aydınlatma lambası kullanıldı.

BURSA'DA RAYLI SİSTEME OTOBÜS TAKVİYESİ

Bursa'da da elektrik kesintisi nedeniyle Bursaray ve tramvay seferleri dururken, ulaşımda sorun yaşanmaması için raylı sistem güzergahı körüklü otobüslerle desteklendi. Saat 10.36'daki kesinti sırasında aktif haldeki 21 Bursaray seferinde ulaşım durdu. Sadece 5 seferde vagonlar kesintiye istasyon aralarında yakalanırken, diğer vagonların hepsi kesinti sırasında istasyonlarda bulunuyordu. Elektrik kesintisinin ardından ilk 15 dakika içinde tüm Bursaray yolcuları emniyetli bir şekilde tahliye edilirken, Üniversite-Kestel, Emek-Kestel ve bu hatların tersi istikametinde 9 hat oluşturup bu hatlar körüklü otobüslerle destekledi. Burulaş tarafından yapılan açıklamada, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması için elektrikler gelinceye kadar körüklü otobüslerin Bursaray güzergahında yolcu taşımaya devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Amasra Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title