Haberler

Türkiye Genelinde 114 Tesis Açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kuvayı milliyenin ruhunda bu albayrak vardır ve hemen onun arasında dalgalanan Filistin'in bayrağı, Özgür Suriye'nin bayrağı vardır. Çünkü biz bütün bu kardeş halkları buluşturmaya, bu kardeş halkları ezeli ve ebedi kardeş kılmaya yöneldik" dedi.

Davutoğlu, Kuvayı Milliye Meydanı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 114 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmaya, kuvayı milliye ruhunun başkenti olarak tanımladığı Balıkesir'i ve Balıkesirlileri selamlayarak başladı.

Davutoğlu, alanda bulunanlara, "Bizi rahmetle bekleyen, rahmetle karşılayan, bereketle bir araya geldiğimiz Balıkesirli yiğitlere, bacılara, zeybeklere, efelere, yörüklere selam olsun. Yağmur bereketi altında, şemsiyeler sebebiyle göz göze gelemediğimiz ama gönül gönüle konuştuğumuz bütün Balıkesirlilere, Kuvayı Milliye Meydanı'ndan selam olsun ve bu Kuvayı Milliye Meydanı'ndan işte bu meydandan bir milletin ayağa kalktığı Balıkesir'den Türkiye'nin her köşesine Hakkari'ye selam olsun, Rize'ye, Artvin'e, Van'a Diyarbakır'a selam olsun, Samsun'a Edirne'ye yurdun her köşesine selam olsun" sözleriyle seslendi.

Selamını tam bir inançla, tam bir güvenle millete duyduğu büyük bir aşkla verdiğine işaret eden Davutoğlu, "İşte bu günler, kuvayı milliye ruhunun yeniden canlanması gereken günler. Bizim hiçbir kararımızda tesadüf yoktur. Hesap eder, kitap eder ona göre karar veririz" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan tesislerin 2010'de 110, 2011de 111, 2012'de 112, 2013'de 113'ünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde açıldığını aktaran Davutoğlu,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bu yılki 114 tesisin açılışının nerede yapılacağını sorduğunda, hiç tereddüt etmeden Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı dediğini söyledi. Davutoğlu, "Çünkü buradan iki mesajı bütün milletimize iletmek istiyoruz. Bir kardeşlik mesajı. Kardeşlik, kardeşlik, kardeşlik" dedi.

-"Yeni bir kuvayı milliye bilinci uyandırmak için...."

62. Hükümeti kurduktan, ağır sorumluluğu omuzlarına aldıktan sonra bütün yurdu dolaştığını anlatan Davutoğlu, bir taraftan yoğun hükümet faaliyetleriyle, iç güvenlik reformu, uyuşturucuyla mücadele, iş sağlığı reformu gibi büyük reformlara Ankara'da imza attıklarını, bir taraftan da yurt dışında Avustralya'ya, Filipinler'e, Irak'a gittiklerini, bir taraftan da adım adım vatanın her bir köşesini dolaştıklarını aktardı. Davutoğlu, "Niye biliyor musunuz? Yeni bir kuvayı milliye bilinci uyandırmak için" diye konuştu.

Davutoğlu, bir hafta boyunca gerçekleştirdiği ziyaretleri aktararak, "Bu haftasonu da özellikle arkadaşlarıma talimat verdim. Haftasonları ülkemizin bir doğusunda olacağız, bir batısında, bir kuzeyinde bir güneyinde, bir merkezinde bir köşesinde ama her yerde. Sadece ve sadece milletimizle buluşacağız" ifadesini kullandı.

Dün Erzurum ve Kars'ta olduklarını anlatan Davutoğlu, "Şimdi o iradeyi tarihimize bir mühür gibi kuran Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı'ndayız. Biraz sonra da Kırklareli'ne Trakya'daki kardeşlerimle buluşmak üzere gideceğim. Bu takvimin esası şudur; biz nasıl 17 Mayıs 1919'da Alaca Mescit'te 41 yiğit bir araya geldi, bir meşale yaktı. İşte şimdi bir meşale yakıyoruz. Bu meşalenin adı yeni Türkiye meşalesi. Aziz Balıkesirliler, bu meşaleyi tutuşturma şerefi de sizlere ait. Onun için geziyoruz. Tekrar milletimize bir aşk ve şevkle yola, tarihe doğru yürümek üzere çağrıda bulunmaya geliyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 12 yılda demokrasinin olgunlaştığını, milli iradenin birçok engeli aşarak bu günlere geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"12 yılda, borç dilenen, bir IMF memurunun önünde hesap vermek zorunda kalan Başbakanlar gitti, bütün dünyanın önünde ceket iliklemek zorunda olduğu yeni liderler Türkiye'ye damga vurdu. İşte bu sebeple bütün kumpasları, bütün engelleri aşarak 10 Ağustos'ta Başbakanımızı, Kurucu Genel Başkanımızı bu aziz milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçti ve şu mesajı verdi: 'Yeter, söz de karar de sadece ve sadece aziz milletimize aittir'. Birçok oyunlar oynadılar. Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonları, zannettiler ki bu millet, milli iradeden taviz verir. Tehditlerle, şantajlarla bu milletin yürüyüşünü kesmek istediler, ama durduramadılar. Bütün Türkiye'yi adım adım, karış karış dolaşarak herkese diyeceğiz ki 'artık bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan bir takım fitne odakları değil, nasıl Balıkesir'de ayağa kalkan kuvayı milliye ruhu, bütün bu yiğitleri Sarıkamış'ta dün huzurunda bulunduğumuz Allahuekber şehitleriyle buluşturmuşsa, biz de 100 yıl sonra bütün bir milleti tek bir safta buluşturmanın yolunu, gayretini göstermeye çalışıyoruz.

Hiç tereddüt etmeyin Balıkesirliler, artık güneş yükselmeye başlamıştır. Yükselen güneşi durdurmaya, karanlığı, eski Türkiye'yi getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Şunu söylüyoruz: Türkiye'nin her bir köşesinde bazıları var biliyorsunuz Doğu'ya gidiyorlar, Batı'ya gidemiyorlar. Bazıları Batı'ya gidiyor, Doğu'ya gidemiyor, bazıları İç Anadolu'ya gidiyor, başka yerlere gidemiyorlar. Ama biz son iki aylık programımızla son bir haftalık programımızla gösterdik ki bu ülkede milleti temsil etmek zorunda olanlar, temsil makamına talip olanlar, milletin huzuruna her yere gidecekler. Doğu'da Erzurum'a Kars'ta dün kardeşlerimizle kucaklaştığımız gibi bugün burada Balıkesir'de, öğleden sonra da Kırklareli'nde kardeşlerimizle kucaklaşacağız."

Davutoğlu, bu aşkla yola çıktıklarını, bu aşkla dünyanın her yerindeki mazlumlara sahip çıkarken, bu aziz milleti temsil etme onurunu taşıdıklarını kaydetti. Gittikleri her yerde, hem ülkenin her bir köşesinde hem de Orta Asya içlerinden Orhun Anıtları'ndan Afrika'da Somali'ye kadar, Balkanlar'da Saraybosna'dan Myanmar'da Arakan'a kadar bu albayrağı dalgalandırdıklarının ve dalgalandırmaya devam edeceklerinin altını çizen Davutoğlu, "İşte kuvayı milliye ruhu budur. Kuvayı milliyenin ruhunda bu albayrak vardır ve hemen onun arasında dalgalanan Filistin'in bayrağı, Özgür Suriye'nin bayrağı vardır. Çünkü biz bütün bu kardeş halkları buluşturmaya, bu kardeş halkları ezeli ve ebedi kardeş kılmaya yöneldik" dedi.

Şanlıurfa'da yiğit Urfalı kardeşiyle buluştuğunda, Suriyelilere, Halep'ten gelen Türkmenlere, Kobani'den gelen Kürtler'e, Lazkiye'den, Hama'dan gelen Araplar'a nasıl sahip çıktıklarını görmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu millet öylesine aziz bir millettir ki kendisi nasıl kuvayı milliyeyi başlatacak iradeyi göstermişse, özgürlükleri, onurları için çarpışan kardeşlerine de kapıyı kapatmaz ve kapatmayacaktır. İşte, bir taraftan siyasi anlamda demokrasimizi, milli irademizi güçlendirirken, diğer taraftan da ekonomik inşa faaliyetine devam ediyoruz. Her açıdan, bu faaliyetler, ülkemizin yeniden ayağa kalkmasına öncülük edecek faaliyetlerdir. Artık Türkiye 2001'de olduğu gibi borç isteyen bir Türkiye değildir, aksine borç veren, yardım eden kendi savunma sanayisini kuran bir Türkiye'dir" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Filistin Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title