Haberler

Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’nda final müsabakaları yapıldı.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası'nda final müsabakaları yapıldı. 10 sıklette gerçekleştirilen müsabakalarda en çok madalya kazanan takım Fenerbahçe oldu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen şampiyonada 46-49 kiloda Mert Karakılıç altın, Batuhan Çiftçi gümüş ve Kadem Topçu ile Tugay Öner bronz madalya, 52 kiloda Ömer Koç altın, Hakan Çiğdem gümüş ve Uğurcan yanardağ ile Cumali Şehri bronz madalya, 56 kiloda Ahmet Mıcık altın, Mücahit Bayram gümüş ve Ahmet rahman Yanar ile Gökhan Aydın bronz madalya, 60 kiloda Volkan Gökçek altın, Onur Arslan gümüş ve Ramazan Esen ile Yunus Emre ceylan bronz madalya, 64 kiloda Adem Furkan Avcı altın, Ali Melih Özsarı gümüş ve Emre Kaan Özyol ile Yunus Yıldız bronz madalya, 69 kiloda Tugay Erdemir altın, Oğulcan Öztürk gümüş ve Batuhan Kılıç ile Efkan Sivrikaya bronz madalya, 75 kiloda Mustafa Atmaca altın, Volkan Karslı gümüş ve İzzet Arabacı ile Fırat Karakuş bronz madalya, 81 kiloda Mehmet Ufuk Tekneci altın, Muhammet Aydın gümüş ve Resul Küçük ile Furkan Kundur bronz madalya, 91 kiloda Muhammet Baki Yalçın altın, Timur Çınar gümüş ve Halil Ocaktan ile Ergülcan Akıncıoğlu bronz madalya, +91 kiloda ise İbrahim Demirezen Altın Eren Uzun Gümüş ve Hüseyin Özdündar ile Vural Nuhoğlu bronz madalya almaya hak kazandı.

Şampiyonada düzenlenen madalya törenlerinde madalyalarını alan sporculara Erdemli belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdmeli Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç hediyeler verdi.

Şampiyona sonrasında bir değerlendirme yapan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Dünya Şampiyonası öncesi bizim için çok önemli bir şampiyona oldu. Aynı zamanda gençlik olimpiyatları var bu sene onunda seçmeleri olacak Bulgaristan'da. Bu seçmeler öncesinde sporcularımızın performansını görmüş olduk. İnşallah bu sene yapılacak olan bu seçmelerde bu sporcularımız içerisinden milli takımımızı temsil edecek sporcularımız çıkacaktır" dedi.

Yapılan şampiyonanın Avrupa şampiyonlarından farkının olmadığını da ifade eden Başkan Gözgeç, "Türkiye Boks Federasyonu hep ilkleri yapmaya devam ediyor. Şuanda bizim yapmış olduğumuz Türkiye Şampiyonası değil, bir dünya şampiyonası havasında. Bundan sonra bütün şampiyonalarımız bu şekilde olacak. Tüm boks camiasına teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu güzellikler oluyor. En ufak bir nahoş hadise olmadan bu şampiyonanın tamamlanmasından dolayı büyük keyif duyuyoruz" diye konuştu.

EN ÇOK MADALYA FENERBAHÇE'DE

Şampiyonada en çok madalya alan takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'ye gösterdiği bu başarıdan dolayı kupa takdim edildi. Şampiyonayı değerlendiren Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Antrenörü Ali Çıtak, "Bir çoğu milli takımda oynayan sporcularımızdır. 13 sıklette bu şampiyonaya katıldık. 3 şampiyonluk 2 tane ikincilik ve 3 tane de bronz madalya aldık. Boksta Türkiye'de bir numarayız diyebilirim. Ama bu madalya sayısını biz çok az bulduk. En az dört şampiyonluk bekliyorduk ama üç oldu. O bakımdan da biraz buruk bir şampiyona oldu bizim için. Ama ileriye dönük sporcularımızın performansını gördük. Bu bizim için iyi oldu. Burada derece alan sporcular gençlik olimpiyatlarına ve dünya şampiyonalarına gidecekler. Kulübümüzden 3 ve ya 4 sporcu orada Türkiye'yi temsil edecek. Alınan başarılar Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun diyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Erdemli Türkiye Mersin Gümüş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title