Haberler

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na Ağrı'dan 2 İsim

Güncelleme:

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 gazeteciler cemiyeti ve 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile ilk genel kurulunu yaptı.

Gazeteciler Konfederasyonu Birinci Genel Kurul Toplantısı için Türkiye'nin bütün illerinden gelerek Ankara'da buluşan 144 delege, genel başkanlığa Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı'yı oybirliği ile seçti. Konfederasyon Yönetim Kurulu'na Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, Onur Kurulu üyeliğine ise İHA İl Temsilcisi ve Ağrı Genç Anadolu Gazetesi imtiyaz Sahibi olan Ahmet Genç seçildiler.

Türkiye genelinde en üst çatı örgüt konumundaki Gazeteciler Konfederasyonu'nun birinci Genel Kurul Toplantısı bugün Bera Ankara Otel'de yapıldı. Yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 gazeteciler cemiyeti ve 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulan Gazeteciler Konfederasyonu'nun Birinci Genel Kurul Toplantısı'na Türkiye'nin bütün illerinden gelen 144 delege katıldı. Divan Başkanlığını Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in yaptığı genel kurulun açılışında konuşan Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türk basın tarihinde örgütlenme ve yeniden yapılanma açısından tarihi bir gün yaşandığını ifade etti. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Basın Yayın ve Enformasyon eski Genel Müdürü ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı Salih Melek ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Daire Başkanı Ali Güneş'in konuşmalarının ardından geçilen seçimlerde, delegelerin tümünün oyunu alan Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu'nun seçilen ilk genel başkanı oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title