Haberler

Türkiye Finans'tan 100 Milyon TL Tutarında Kira Sertifikası İhracı

Güncelleme:

Türkiye Finans, iştiraki TFKB Varlık Kiralama A.Ş. (TFKB VKŞ) aracılığı ile Zorlu Holding bünyesindeki Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. adına 100 milyon TL tutarında kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen yönetim sözleşmesine dayalı (vekalet) kira sertifikası ihracı kapsamında Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. de yatırımcı olarak yer aldı. Türkiye Finans, ilkeli bankacılık prensiplerine dayalı olarak kurumsal müşterilerinin menkul kıymet ihraçlarına destek vermeye bu yıl da devam ediyor. 2014 yılında tamamladığı iki ihraç sonrasında Türkiye Finans, 2015 yılının ilk reel sektör kira sertifikası ihracını Türkiye'nin önemli grup şirketlerinden Zorlu Enerji ile TFKB VKŞ üzerinden gerçekleştirdi. Halka arz edilmeksizin tahsisli satış yöntemi ile gerçekleştirilen 100 milyon TL tutarlı, 5 yıl vadeli ve 3 ayda bir kira ödemeli ihraç, 24 Mart 2015 tarihinde tamamlandı. Yönetim sözleşmesine dayalı ihracın kira getirisi, Zorlu Enerji'nin enerji üretim ve satış faaliyetlerinden karşılanacak.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, konuyla ilgili olarak: "Türkiye Finans olarak güçlü sermaye yapımızla reel sektöre sunduğumuz destekleri yeni bir ürünle çeşitlendirerek yaygınlaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk ve tek katılım bankasıyız ve bu konumumuzu her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Türkiye Finans olarak kurumsal müşterilerimizi bu yeni ve güvenilir fonlama tekniği ile tanıştırmayı ve bu alanda önemli bir pazar oluşturarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Finans Zorlu Grubu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title