Haberler

Türkiye Finans'ın 2013 Yılı Net Karı 329 Milyon TL

Güncelleme:

Türkiye Finans, yılsonu rakamları çerçevesinde, vergi öncesi 413 milyon TL, net 329 milyon TL kar açıkladı.

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans 2013 yılsonu rakamlarını açıkladı. Türkiye Finans'ın aktif büyüklüğü 2013 yılsonu itibarıyla önceki yılsonuna göre %42,6 artarak 25 milyar TL'ye ulaştı. Vergi öncesi karı 413 milyon TL, net dönem karı ise 2012 yılına göre %16 artış göstererek 329 milyon TL oldu.

2013 yılında da istikrarlı büyüme performansı sergileyen Türkiye Finans, yılsonu rakamları çerçevesinde, vergi öncesi 413 milyon TL, net 329 milyon TL kar açıkladı. Böylece Türkiye Finans yılın ilk üç çeyreğinde olduğu gibi yılsonunda da katılım bankaları arasında karlılıkta birinci sırada yer aldı.

Türkiye Finans'ın rakamlarını değerlendiren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Katılım bankacılığı sektörü 2013 yılında da Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünün üzerinde bir büyüme sergileyerek bankacılık sektörü içinde %5,5'lik bir paya sahip oldu. Güçlü büyüme potansiyeline sahip katılım bankacılığı, gerek şubeleşme çalışmaları gerekse yeni ürünlerle ulaştığı geniş kitlelerle büyüme ivmesine hız kazandırdı. Sektörün öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans olarak, biz de bu güçlü büyümede önemli bir rol üstlenerek istikrarlı ve sürdürülebilir bir performans sergiledik. Bankamızın aktif büyüklüğü 2013 yılı itibarıyla bir önceki yıla göre %42,6 artarak 25 milyar TL'ye ulaştı." diye konuştu.

Gürerk, "Bankamızın toplam kullandırılan fonlar tutarı 2012 yılsonuna göre %40 artışla 13 milyar TL'den 18 milyar TL'ye yükselirken gayrinakdi kredi portföyümüzün büyüklüğü ise 9 milyar TL'ye ulaştı. Türkiye Finans olarak hem toplanan fonlarda hem kullandırılan fonlarda sektörün üzerinde bir büyüme oranı gerçekleştirdik. Toplanan fonlarda ise bankamız 15 milyar TL ile 2012 yılsonuna göre %32'lik bir artış sergiledi. Türkiye Finans olarak yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle Türkiye'de katılım bankacılığı sektörüne yön veriyor, aynı zamanda yaptığımız SUKUK ve diğer çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bunun yanında teknolojiye, şubeleşmeye ve reel sektöre önem veriyor, bu alanlarda çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz. Türkiye Finans olarak yılsonu itibarıyla 250 şubemiz ve 3.990 çalışanımızla öncü konumumuzu sürdürüyoruz'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Finans Derya Gürerk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title