Haberler

Türkiye Finans, IFN Turkey Forum 2014'ün Ana Sponsoru Oldu

Güncelleme:

Türkiye Finans ana sponsorluğu ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin medya sponsorluğunda düzenlenen IFN Turkey Forum, finans dünyasının önemli isimlerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

'Türkiye'nin Gelişen Katılım Bankacılığı Sektörü'nde İlerlemesi' başlıklı ilk oturumunun moderatörlüğünü King&Spalding Orta Doğu Ofisleri Yönetici Ortağı Jawad Ali gerçekleştirdi. Oturumda, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "BDDK'nın yayınladığı Eylül 2014 verilerine göre sektörümüzün 2013 yılında 61 milyar TL olan toplanan fonları 63 milyar TL'ye yükselirken finansal kiralama alacakları dahil kullandırılan nakdi fonları 69 milyar TL'ye ulaşmıştır. Aktif büyüklüğümüz 96 milyar TL'den 103 milyar TL'ye ulaşmış, özkaynak büyüklüğümüz ise 9 milyar TL'den 10 milyar TL seviyesine gelmiştir. Diğer taraftan 1044 şube ve 16 bin 873 olan personel sayımızla istihdam konusunda da ciddi bir paya sahibiz" dedi.

Küresel ekonomideki güncel gelişmeler ve katılım bankacılığı sektörünün gidişatı hakkında konuşan Gürerk, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de katılım bankacılığı artık, tüm bireysel ve ticari müşteriler için fon sağlayan ve yatırım enstrümanları sunan bir yapıya ulaşmıştır. Önümüzdeki yıllarda Katılım Bankacılığı faaliyetleri kapsamında yer alan sermaye piyasaları ürünlerini artırarak önemli bir yaygınlığa ulaşmış dağıtım kanallarımız aracılığı ile müşterilerimizin kullanımına sunabiliyor olacağımıza inanıyor ve bu hedef doğrultusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Gürerk: "Sektöre yeni giren oyuncular katılım bankacılığına ivme kazandıracak"

2015 yılında sektöre giriş yapması beklenen yeni katılım bankaları ile ilgili olarak Derya Gürerk: "Sektöre yeni giren oyuncuların katılım bankacılığına yeni bir ivme getireceği kanısındayız. Türkiye Katılım Bankaları Birliği olarak faaliyetlerimizi bankacılık sisteminin büyümesi, sağlıklı olarak çalışması ve bankacılık mesleğinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla sürdürüyoruz. Birliğimizin bir diğer amacı ise rekabet gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak, rekabetçi bir ortamın oluşturulması ve haksız rekabetin önlenmesi için gerekli kararların alınmasını sağlamak, uygulamak ve uygulanmasını talep etmektir" dedi.

Toplantıda ayrıca, 2015 yılında sektöre katılacak yeni katılım bankalarının sağlayacağı katkılar ve son dönemdeki başarılı sukuk ihraçları değerlendirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Finans Derya Gürerk Orta Doğu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title