Haberler

Türkiye Finans, 2015'e Yeni Sukuk İhracı ile Başladı

Güncelleme:

Türkiye Finans, iştiraki TFKB Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile kurumsal bir müşterisi adına kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans ve iştiraki TFKB Varlık Kiralama A.Ş. halka arz edilmeksizin tahsisli satış yöntemi ile gerçekleştirilen 71 milyon TL tutarında, 5 yıl vadeli ve 3 ayda bir kira ödemeli kira sertifikası ihracı bugün tamamlandı. Türkiye Finans tarafından yönetilen işlem Türkiye'de reel sektör tarafından ihraç edilen ilk kira sertifikalarından biri olma özelliği taşıyor.

Reel sektörden bir firmanın varlıklarına dayalı olarak gerçekleştirilen kira sertifikası ihracı, Sermaye Piyasası mevzuatına ve Faizsiz Bankacılık ilkelerine uygun olarak TL cinsinden ve tamamı gayrimenkule dayalı olarak gerçekleştirildi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk konuyla ilgili olarak: "Türkiye Finans olarak güçlü sermaye yapımızla reel sektöre sunduğumuz destekleri çeşitlendirdiğimiz bir ürünü daha yaygınlaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankasıyız ve bu konumumuzu yeni ihraçlarımızla güçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Gürerk sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Finans olarak sukuk ihracı konusunda ülkemizde ilk olacak örneklere imza atıyoruz. Türkiye'de bir katılım bankasının aracılık ettiği ve yatırımcısı olduğu ikinci şirket sukukunu gerçekleştirdik. Türkiye Finans olarak kurumsal müşterilerimize kira sertifikası ihracında destek sağlayarak onları bu yeni ve güvenilir fonlama tekniği ile tanıştırmayı ve bu alanda önemli bir pazar oluşturarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı sürdüreceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Finans Derya Gürerk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title