Haberler

Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı Tokat'ta Başladı

Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı Tokat’ta start aldı.

Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı Tokat'ta start aldı.

Tokat, geçen yıl ilk kez düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Dördüncü ayak yarışı; Tokat Belediyesi, Tokat İl Özel İdaresi, Tokat Doğa ve Ekstrem Sporları Kulübü destekleri ile Başkent Motor Sporları Kulübü tarafından Topçam Yaylası'nda 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tokat il merkezine 15 km. mesafede 1.600 metre yükseklikte yer alan ve gür ormanları ile olağanüstü bir güzelliğe sahip Topçam Yaylası'nda organize edilecek yarışta endurocular doğayla mücadele edecek.

ENDURO ŞAMPİYONASI START ALDI

Enduro Şampiyonası 4. Ayak yarışları Tokat Belediyesi önündeki teknik kontrol ve ardından Tokat Belediyesi önünde magazin startı ile başladı. Şampiyona daha sonra Topçam Yaylası'nda oluşturulan süper test etabıyla devam edecek. Tokat Belediye Başkanı Yardımcısı Selahattin Kelemci, şampiyonanın bin 760 rakımlı Topçam Yaylası'nda yapıldığına dikkat çekerek, "Tüm yarışmacılarımıza tüm teknik ekibimize kazasız belasız güzel ve rekabetçi yarışma diliyor, tüm yarışmacılara üstün başarılar diliyorum" dedi.

Yarış severler cumartesi günü ekstrem testte yapılacak sıralama turlarının müthiş heyecanına ortak olurken, pazar günü ise ekstrem ve enduro testler ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit olacak. Toplam uzunluğu 69 km.'den oluşan Tokat Yarışı Pazar saat 10.00'da start alacak. 1,6 km. uzunluğundaki ekstrem test etabından sonra endurocular 6 km.'lik zorlu bir parkurda yarışa devam edecek. E1 A-B, E2 A-B, E3 A-B ve EG sınıfları 23 km. uzunluğundaki parkuru üç, EC-EV sınıfları iki ve bayanlarda etabı bir tur atarak tamamlamaya çalışacak. Topçam Yaylası'nda oluşturulan ekstrem test etabı, enduro severlere unutulmaz anlar yaşatacak ve yarışçılar 10 ayrı sınıfta üstün performanslarıyla 4. ayak yarışına renk katacak.

TOKAT YARIŞINA KATILACAK ENDUROCULARA PARA ÖDÜLÜ

Tokat yarışında dereceye giren sporcular ile yarışa katılan sporculara Tokat Belediyesi tarafından para ödülü dağıtılacak. E1A, E1B, E2A, E2B, E3A, E3B, EC, Gençler, Veteran ve Bayanlar Kupası'nın birincisine 500 TL, ikincisine 300 TL, üçüncüsüne 200 TL para ödülü verilecek. Türkiye'nin dört bir yanından Tokat'a gelen 87 sporcuya ulaşım desteği de Tokat Belediyesi tarafından sağlanacak. 2015 sezonu içerisinde en az iki yarışa girip, Tokat yarışına katılan sporculara 200 TL yol desteği verilecek. Dereceye giren sporculara VIALAND tarafından Tema Park bileti, Adventure Land Giriş Bileti ile sınıf birincilerine kask hediye edilecek. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tokat Belediyesi Türkiye Topçam Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title