Haberler

Türkiye Enduro Şampiyonası 1'inci Ayak Yarışı Tamamlandı

Türkiye Enduro Şampiyonası 1'inci ayak yarışı tamamlandı Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde koşulan Türkiye Enduro Şampiyonası 1'nci ayak yarışı tamamlandı.

Türkiye Enduro Şampiyonası 1'inci ayak yarışı tamamlandı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde koşulan Türkiye Enduro Şampiyonası 1'nci ayak yarışı tamamlandı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından Esenköy Mahallesi'ndeki Akdeniz Off-Road Park'ta düzenlenen yarışa, Türkiye genelinden 160 sporcu katıldı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 35 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 turdan oluşan yarış, 2 tura düşürüldü. Sporcular yoğun yağış altında 70 kilometrelik etabı tamamlamak için zorlu bir mücadele sergiledi. Sporcular, fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra, doğal engeller ve yağmurla da mücadele etti. 2.5 kilometre kros, 6 kilometre enduro ve 950 metre ekstrem test parkurunun da geçildiği yarışı yaklaşık 500 yarış sever izledi. Yarışların ardından dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

"TÜRKİYE MOTOR SPORLARI TARİHİNDE BİR İLK"

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, şampiyonanın Fethiye ayağının heyecan verici bir yarışa sahne olduğunu söyledi. Fethiye'nin seyircisiyle sporcusuyla her yıl kendilerini gururlandıran bir etap olduğunu anlatan Uçar, "Sezonun ilk yarışı olması nedeniyle yarışa yaklaşık 200 sporcu kayıt oldu. Bugün de 160 sporcu start aldı. Bu sayı Türkiye Motor Sporları tarihinde bir ilktir. Bu denli yüksek katılımlı bir yarış ilk kez yapılıyor. Hava şartlarından dolayı farklı bir gün yaşadık. Ancak enduro rakibe değil, doğa şartlarına karşı yapılan bir mücadeledir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Türkiye Esenköy Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title