Haberler

Türkiye En Az Borcu Olan On Ülke Arasında

Güncelleme:

Uluslararası finansal danışmanlık şirketi McKinsey'nin hazırladığı küresel borçluluk listesinde Türkiye, en az borcu olan 10 ülke arasında yer aldı.

Uluslararası finansal danışmanlık şirketi McKinsey'nin hazırladığı küresel borçluluk listesinde Türkiye, en az borcu olan 10 ülke arasında yer aldı.

Uluslararası finansal danışmanlık şirketi McKinsey'nin hazırladığı raporda 47 ülke, borcun milli gelire oranına göre sıralandı. Sıralamaya göre Türkiye, dünyada en az borcu olan dokuzuncu ülke oldu.

Ülkeleri borcun milli gelire oranına göre sıralayan McKinsey'nin 47 ülkelik listesinde Türkiye 38'inci sırada yer aldı. 2014 itibar ile Türkiye'nin borç/milli gelir oranı yüzde 104 seviyesinde gerçekleşti.

TOPLAM BORÇTA ARTIŞ VAR

Rapor, 2007-2014 verilerini kapsayacak şekilde hazırlandı. Bu dönemde Türkiye'nin toplam borcu yüzde 28 arttı. Rapora göre Türkiye'nin borcu diğer ülkelerden farklı olarak kamu borcu şeklinde değil özel sektör ve hanehalkı borcundaki artışla büyüdü.

KAMU BORCU AZALDI AMA...

2007-2014 döneminde Türkiye'nin kamu borcu yüzde 4 azalırken, özel sektör borcu yüzde 22, hanehalkı borcu yüzde 10, finans sektörü borcu ise yüzde 11 arttı.

DIŞ BORÇ RİSK YARATABİLİR

Rapor, Türkiye'nin borcunu azaltan ülkeler arasında yer aldığını söylese de dış borcun risk yaratabileceğini vurguluyor:

"Macaristan, Endonezya, Peru ve Türkiye'de devlet tahvillerinin yüzde 40'ından fazlası yabancı yatırımcıların elinde. Bu yatırımcıların ABD'de faiz artışı gibi bir dış gelişme sonucu yatırımlarını çekmesi durumunda riskler artabilir."

Türkiye dışında borcu düşük olan ülkeler arasında Arjantin, Nijerya, Suudi Arabistan, Rusya, Meksika ve Endonezya da bulunuyor.

EN BORÇLU ÜLKE JAPONYA

McKinsey raporunda en borçlu ülke ise borç/milli gelir oranı yüzde 400 olan Japonya.
Japonya'yı İrlanda, Singapur ve Portekiz takip ediyor.

Yunanistan'ın yedinci sırada yer aldığı listede, ABD yüzde 233'lük borç/milli gelir oranıyla 16'ncı sırada yer alıyor.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya ise yüzde 188'lik borç oranıyla 28'inci sırada.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Japonya Türkiye Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (45)

KADİR:

YA bu nasıl saçma bir haber. Kamu borcu azalmışş. Kamuda satmadık kibrit çöpü bile bırakmadılar. Kamu borcu mu kaldı. Kamu malı mı kaldı. Tövbe estağfurullaaaah.

15
3
yanıtYanıtla
E.TmobilWeb@haberler.com:

Akp yesin devlet borcu olsun. Benim borcum var odeyemiyorum bunu da Akp ustlenecek mi Burakin su iktidari bir daha oy vermem

8
9
yanıtYanıtla
RdamobilWeb@haberler.com:

Vatandaşa bu kadar vergi bindirip hergün nereden kırpıp nereye zam yapacam diyen pinti bir bakanımız var asgari ücret 13 yıldır zoraki 1000 TL oldu memur işçi sürünüyor iş güvencesini kaldırıp yandaşlarını ise sokmak için hergün uğraşıyorlar vekil 25000 TL maaş alıyor sifirlayamadiklari paralarla ülkedeki insanların yarısının istikbali kurtulur ama bizim millet hala kötünün iyisi diyip alternatifleri değerlendirmz bize ne olsa haktır gardaş insanlar hakettikleri gibi yonetilir

14
3
yanıtYanıtla
Bordo Mobil-IOS:

Türkiye batıyor diyen şahlabanlara duyurulur

10
7
yanıtYanıtla
hasan ak:

haha türkiye artik süper güc catlayin capulcular.

11
4
yanıtYanıtla
AbartmaMobil-IOS:

Bidaha baksınlar türkiye hırsızlarla dolu

10
5
yanıtYanıtla
AkpmobilWeb@haberler.com:

13 yıllık birikimin meyvesidir eskiden IMF borç alan odeyemeyen ülke iken şuan borç veren ulkeyiz bu gezici senin tayfada zamanın ortalığı yıkmasaydı şuan daha iyi durumda olurduk. ALLAH devletimize ve milletimize zeval vermesin şimdi chp lilere bunlara da bahane bulur.

8
7
yanıtYanıtla
sezer:

habere bak milleti yine gaza getiriyorlar uyu milletim uyu

7
8
yanıtYanıtla
musa dunya:

paralelciler siz neye inanırsınız yahu bu haber sitesi sizin ve dış borç azalıyor diyor. raporlar diyor vs diyor hükümete çakamamış bir bu haberde zorunuzamı gitti.

7
7
yanıtYanıtla
ramazan:

yalanınız batsın, türk tarihini gelmiş geçmiş en borçlu dönemini yaşıyoruz yandaşlık yapmayın dürüst olun.

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title