Haberler

'Türkiye Ekranı" Etkinliği

Yunus Emre Enstitüsünün katkısıyla düzenlenen etkinlik, Berlin’de başladı.

Türkiye'nin kültürel ve sanatsal zenginliklerinin uluslararası platforma taşınması amacıyla düzenlenen "Türkiye Ekranı" etkinliği Berlin'de başladı.

Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen, uluslararası ekip tarafından hazırlanan etkinliğin açılış töreninde Türk sinemasının 100. yıl dönümü dolayısıyla Postdamer Meydanı'ndaki Cinemaxx Sineması'nda "Kelebeğin Rüyası" filmi gösterildi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, etkinlikte yaptığı konuşmada, enstitüsünün Türkiye'yi tanıtmak için oluşturulduğunu ve 4 yıl önce faaliyetlerine başladığını belirterek, kısa sürede dünyanın çeşitli kentlerinde 33 kültür merkezi açıldığını ifade etti.

Çok geniş coğrafyada Türk kültürünün zengin birikimini insanlara tanıttıklarına dikkati çeken Develi, en önemli faaliyet noktasının da Berlin ve  Almanya olduğunu, buraya Türk kültürünü daha sık, daha çok ve daha yüksek ürünleriyle getirmek istediklerini vurguladı.

Türkiye Ekranı ve benzeri birçok projeyi daha sık geçekleştireceklerini aktaran Develi, bu etkinliğin küçük bir başlangıç olduğunu söyledi.

Enstitünün kendi binasıyla Berlin'de faaliyet göstereceğini dile getiren Develi, "Çok yakın zamanda mekanımız olacak" ifadesini kullandı.

- Berlin Başkonsolosu Şen

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ise 250 bin Türkiye kökenli insanın yaşadığı metropolde Türk kültürünün daha iyi tanıtılması adına yapılan her çalışmayı desteklenmenin hem büyükelçililiğin hem de başkonsolosluğun en başta gelen görevlerinden olduğunu vurgulayarak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında yarın Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin "modern resim sergisi" ve PTT'nin 173 yıllık özel pul koleksiyonu sergisi açılacak. Sergiler, 28 Şubat Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Türkiye Ekranı Projesi kapsamında 26 Şubat Çarşamba günü Hollanda'da büyüyen Karsu Dönmez konser verecek.

Başka ülkelerde de yapılması planlanan etkinlik kapsamında bu ay sonuna kadar film gösterimleri, sergiler, konserler ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilecek.

Açılış törenine Şen, Develi, sinema sanatçıları Selçuk Yöntem, Ahmet Mümtaz Taylan, Burak Hakkı ve İlker Kaleli, Miss Turkuaz 2013 Yarışması'nın birincisi Elif Özkan ve çok sayıda davetli katıldı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title