Haberler

Türkiye Ekonomisinin Sunduğu Fırsatlar "Grow With Turkey" Konferansı'nda Konuşulacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26 – 27 Kasım 2013 tarihinde Londra'da düzenlenecek olan "Grow with Turkey" Konferansı'nda, iki ülkenin karar vericileri ve kanaat önderleri Türkiye ekonomisinin sunduğu olanakları masaya yatıracak.

DEİK açıklamasına göre, Londra'da gerçekleştirilecek konferansta, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde gelinen son durum ve potansiyel fırsatlar değerlendirilecek ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere'nin, gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu belirterek, İngiltere'nin pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli müttefiklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Konferansa Türkiye ve İngiltere'den çok sayıda bakanın katılmasının, her iki ülkenin etkinliğe verdiği önemin güçlü bir yansıması olduğunu ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

"İngiltere, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyen en aktif müttefiklerden biri olmasının yanında İstanbul'un bölgesel bir finans merkezine dönüşmesi yolunda da önemli destek sağlıyor. Bunun yanında, özellikle içinde bulunduğumuz dönem, her iki ülke için işbirliğini ve yakın ilişkileri daha da ileriye taşımaya yönelik önemli fırsatları barındırıyor. Bu fırsatları akıllıca değerlendirerek, hep birlikte sürdürülebilir, kalıcı, uzun vadeli bir işbirliğine dönüştürebileceğimize dair inancım tamdır. 'Grow With Turkey' Konferansı bu kapsamda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına önemli katkı sağlayacak."

Konferansta, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İngiltere Avrupa Bakanı David Lidington ve İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green of Hurstpierpoint'in konuşma yapması beklenirken, açılış konuşmalarının Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanları Suzan Sabancı Dinçer ve Sir Julian Horn-Smith ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılacağı belirtildi.

Konferans sırasında, "Istanbul Finance Center (İstanbul Finans Merkezi)", "Diversifying and Securing Turkey's Energy Mix (Türkiye'nin Enerji Kaynaklarını Çeşitlendirmek ve Güvence Altına Almak)", "Innovation with ICT (Bilişim ve İletişim Teknolojileri ile Yenilikçilik)" ve "Mega Projects And Infrastructure - Turkey (Türkiye - Mega Projeler ve Altyapı)" başlıklarıyla paneller düzenlenecek. Ayrıca "Grow with Women" paneline, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Eski Başkanı Ümit Boyner, Lady Barbara Judge ve Elif Şafak gibi alanında önde gelen kadın panelistlerin katılması bekleniyor.

İlki 31 Mart 2011 tarihinde Londra'da düzenlenen "Grow with Turkey" Konferansı, 400'e yakın İngiliz ve Türk iş dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Londra Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title