Haberler

Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, insani yardım konusunda Dünya'nın en cömert ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi. Kızılay Adıyaman Şubesi'ni ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, Kızılay'ın yeni vizyonu ve projeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, Türkiye'nin mazlumların umudu olduğunu vurguladı.

Kerem Kınık, ziyarette yaptığı açıklamada, "Milletimiz ve devletimiz büyürken, Kızılay'da onlarla birlikte büyüyor. Yeniden şekilleniyoruz. Kan değişimleri oluyor. Bugün 690 şubemizle, bölge kan merkezlerimizle, afet merkezlerimizle, delege yapılarımızla, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. En yaygın insanı yardım kuruluşuyuz. Yeni dönemde yeni yüzyıla adapte etmesi için yatırımlar var. Gençlerimizin eğitilmesi gerekiyor. Türkiye'nin bütün sınırları içerisinde, 1500 hastanede insanlara kanların ulaştırılmasıyla mükellefiz. İnşallah 2016 yılı sonu itibariyle 2,5 milyon ünite kanın Kızılay eliyle toplandığı bir yapı öngörüyoruz. Bağışçılarımızın daha etkin kazanılması, bağışçının ayağına gideceğiz. Kan bağışının öneminden bahsedeceğiz. Hacematın kan vererek de yapılabildiğini anlatacağız" dedi.

EN CÖMERT ÜLKE

Türk milletin yardım sever olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en cömert ülke olduğunu kaydeden Kınık, "Milletimiz hamiyetperver yapısıyla coğrafyamıza verdiği destek itibariyle mazlum bütün coğrafyalar gözünü bize çevirmiştir. Bugün dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkeyiz. Şuan 2 buçuk milyon Suriyeli mülteci var. Dünya insanı yardım acısından en cömert ülkesiyiz. Gayri safi milli hasılamızın yüzde 0.21'ini insani yardıma ayırıyoruz. Tutar anlamında da ABD, İngiltere, AB'den sonra Türkiye geliyor. Birçok coğrafyada Allah'ın izni ile bölgenin kaderini değiştiriyoruz. Somali, Filistin, Pakistan gibi ülkelerde elimizden geleni yaptık. Bundan sonra faaliyetleri daha da arttıracağız. Uluslararası maddi kaynakları ülkemize getirmek için çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz strateji ile Avrupa Birliği'nden 1,5 milyar Avro kaynak sözü aldık. İlk paketi 200 milyon Avro, yıl sonuna kadar gelecek. İnşallah Kızılay milletimize yakışır bir kurum olarak hizmete devam eder" ifadelerini kullandı.

Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık ise, toplum değerlerini teşkilatlandırma ve afet bilinci noktasında projeler gerçekleştirildiğini, bunun dışında hizmet binasını yenilediklerini, kan merkezi açtıklarını söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Adıyaman Kızılay Kınık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title