Haberler

Türkiye Diyanet Vakfından Türkmenlere Yardım

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında Hatay'da çadır kent dışında yaşayan 500 Türkmen aileye 100'er liralık alışveriş yardım kartı dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında Hatay'da çadır kent dışında yaşayan 500 Türkmen aileye 100'er liralık alışveriş yardım kartı dağıtıldı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Türkmenler için başlattıkları "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında Suriye Türkmenlerine ulaşmaya devam ettiklerini belirtti.

İç savaşın mağdur ettiği Türkmenlerin yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani malzemelerini ulaştırmak için yardımseverlerin desteği ile Türkmen ailelere yardım yaptıklarını hatırlatan Bilgin, şunları kaydetti:

"Vakıf olarak Hatay ve ilçelerinde çadır kent dışında, kendi imkanlarıyla yaşam mücadelesi veren 500 Türkmen aileye 100'er liralık alışveriş yardım kartı dağıtımı yaptık. Oradaki anlaşmalı marketlerden ihtiyaç duydukları malzemeleri alabilecekler. Kartlar il ve ilçe şubelerimiz tarafından Türkmen ailelerimize ulaştırıldı. Ayrıca, TDV Genel Merkezi tarafından temin edilen 150 kışlık çadır ile bin 600 gıda paketi ve TDV Bafra Şubesi tarafından toplanan, içerisinde 175 ton un, 2 ton pirinç, 2,5 ton sıvı yağın yer aldığı toplam 8 yardım tırını Türkmenlere daha önce ulaştırdık."

Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasına internet üzerinden online bağış yapılabiliyor. Tüm GSM operatörlerinden (kontörlü hatlar hariç) "TÜRKMEN" yazıp 5601'e mesaj gönderilerek kampanyaya 10 liralık destek verilebiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title