Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı Sırbistan'da İftar Verdi

NOVI Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Novi Pazar'da iftar verdi.

NOVI Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Novi Pazar'da iftar verdi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği ve Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği desteğiyle Novi Pazar'daki bir restoranda düzenlenen iftara, 500'den fazla kişi katıldı.

İftarda konuşan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, TDV'nin dünya halkına yardım eli uzattığını belirterek "Ramazan ayının güzelliklerini paylaşabilmek için bu akşam Sırbistan'ın Novi Pazar şehrinde bir araya geldik." dedi.

Dünya genelinde yaşayan Müslümanların birçok zorluk ve acıyla karşı karşıya kaldığına işaret eden Atlı, "Mübarek ramazan ayının kardeşlik, barış ve güven getirmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

İftar organizasyonu kapsamında, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac ile Sjenica ve Tutin belediye temsilcilerinin de katıldığı iftarda, "Djulistan" ve "İsa Bey" koroları Boşnakça ve Türkçe ilahiler seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Belgrad Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title