Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı 40. Yıl Programı İyilik Ödülleri"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada kötülüğün önde göründüğünü belirterek, "Hep birlikte iyiliği öne geçirmek, marufu egemen kılmak, hayrı ve ihsanı her türlü kötülüğün önüne geçirmek durumundayız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyada kötülüğün önde göründüğünü belirterek, "Hep birlikte iyiliği öne geçirmek, marufu egemen kılmak, hayrı ve ihsanı her türlü kötülüğün önüne geçirmek durumundayız" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Türkiye Diyanet Vakfı 40. Yıl Programı İyilik Ödülleri" töreninde konuşan Görmez, vakfın bir çok ülkedeki hizmetiyle evrensel iyilik hareketine dönüştüğünü, 7 iklimde milletin merhamet eli olmaya devam ettiğini söyledi.

"Üzülerek belirteyim kötülük önde görünüyor dünyada" ifadesini kullanan Görmez, "Hep birlikte iyiliği öne geçirmek, marufu egemen kılmak, hayrı ve ihsanı her türlü kötülüğün önüne geçirmek durumundayız" dedi.

Vakfın kuruluş yıldönümünün "İyilik Haftası" olarak kutlanmaya başlandığını, bu vesileyle ülkede ve dünyadaki iyilik hikayelerini derlediklerini ve bazı kişi ve kuruluşlara ödüller verileceğini bildiren Görmez, İslam dininin iyilik yapmaya büyük önem verdiğini belirtti.

Sadece iyi olmanın yeterli bulunmadığını, iyiliğe öncü, örnek olmak, iyilikte yardımlaşmak ve kötülükle mücadelenin de gerektiğini ifade eden Görmez, iletişim dünyasında kötülüğün haber değerinin iyiliğin haber değerinin önünde göründüğünü, bunun yanlış olduğunu söyledi.

İyiliğin de haber değerinin olduğunu göstermek istediklerini ifade eden Görmez, "Allah'ın rızasını hedef olmaktan çıkarır iyiliklerde riyayı, gösterişi öne çıkarırsak bizi de tehlike bekliyor demektir. Hayırseverlikle sponsorluk aynı şey değildir" şeklinde konuştu.

Toplantıdan notlar

Toplantıda konuşmalardan önce Kuranı Kerim okundu, sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra Uluslararası Fatih Sultan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, ilahi dinletisi sundu. Başbakan Davutoğlu ve Görmez, korodaki öğrencileri tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıda daha sonra Uluslararası İyilik Ödülleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından sahiplerine verildi.

Ödüllerden birine Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan layık görüldü.

Mehmet Aslan törene katılamadığı için ödülünün Görmez tarafından kendisine evinde verileceği bildirildi.

Mehmet Aslan'ın törende daha önce kaydedilen görüntülü mesajı yayınlandı.

Aslan mesajında şunları kaydetti:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Şükür, lütuf, ihsan ve hamd, O tebareke teala hazretlerine olsun. Salavat, O peygamberler serveri, iki cihan güneşi, fahri kainat efendimize, Selam onun ashabına, ehli beytine ve onun yolundan gidenlere olsun. Sayın Cumhurbaşkanım, zatı şahaneleri ali ala hazretleri ve hanımefendilerini, Sayın Başbakanım ali cenapları ve hanımefendilerini, Sayın Diyanet İşleri Başkanımız ve hanımefendilerini, saygıdeğer protokol üyelerini, değerli misafirleri gönülden selamlıyorum. Şükrünü eda etmekten aciz olan biz fakire, layık görülmüş olan bu iyilik ödülü için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her ne kadar 100 yılın iyilik ödülü fakire layık görülse de inanıyorum ki, bin yılın iyilik ödülünü Allah'ın lütfu ihsanıyla tüm insanlığı cennetlere ulaştırmakla görevlendirilmiş olan Nuh'un Gemisi konumundaki Anadolu'nun üstün vasıflara haiz olan kaptanlarına Rabbimin vereceğinden hiç şüphem yoktur. Bilginin iletişiminde büyük bir aşama kaydeden insanlık, daha başlangıç noktasında iken manevi değerlerini kaybetmek üzeredir. Dünyayı savaş alanına çevirmek isteyenlere insanlık adına barış çağrısında bulunmayı bir borç bilirim. Mor bir kuşağın şafağında olan insanlık, aydınlık yarınlar için birlik ve beraberlik bilincine ulaşabilecek güçtedir. Bir su damlası gibi olan güzel meleğimin, menfur bir şekilde başına gelmiş olan bu tecelligahın elbette ki hikmetini Rabbim bizlere öğretecektir. Allah'ın yar ve yardımcımız olmasını niyaz eder, en derin saygı ve muhabbetlerimi arz ederim."

Bir diğer ödül, kendilerini görme engelli üç çocuğuna adayan Başyiğit ailesinin oldu. Anne-babanın ses kaydı alarak çalıştırdığı çocukların, üniversite sınavlarını kazanmaları ve öğrenimlerinden sonra çalışmaya başlamaları nedeniyle Başyiğit çifti ödüle layık görüldü.

Toplantıda TRT1'de yayınlanan, değerler eğitimiyle ilgili farkındalık uyandıran ve yapımcılığını Mahmut Avcı ile Işıl Baştuğ'un yaptığı "Sen Olsan Ne Yapardın?" programı da ödüllendirildi.

Tek başına hareket edecek durumda olmayan çocukları sepetli bisikletle dışarı çıkaran ve geceleri evsizlere bisikletle sıcak çorba dağıtımı yapan Engelsiz Pedal Derneği adına Samet Aksunoğlu ve camiye akvaryum yaptıran Yusuf Dede Camii İmamı Naci Şengün de gecede ödül aldı.

Ankara'da, yaklaşık 20 yıldır pazartesi ve perşembe günleri 100 kişilik yemek pişirerek yetim, dul, engelli, yaşlı kişilerin evlerine dağıtan Fatma Bilezikçi'ye de ödül verildi.

Toplantıda Türkiye Diyanet Vakfına katkılarından dolayı, aralarında eski diyanet işleri başkanlarının da bulunduğu kişilere vefa ödülleri verildi.

Başbakan Davutoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanlarından Lütfi Doğan'a ödülünü, rahatsızlığı nedeniyle oturduğu yerde verdi.

Doğan'ın kısa konuşmasında Pirlerkondu'daki Sultan Suyu'ndan söz etmesi üzerine, Davutoğlu bu suyun kendi köyünde olduğunu söyledi.

Toplantıya Başbakan Davutoğu'nun eşi Sare Davutoğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Mehmet Aslan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title