Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı "2015 Yılı Vekâletle Kurban Programı Bölge Toplantısı" Trabzon'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği tarafından gerçekleştirilen “2015 yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı Bölge Toplantısı Trabzon’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği tarafından gerçekleştirilen "2015 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı Bölge Toplantısı Trabzon'da yapıldı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Trabzon İl Müftü Vekili Ahmet Tokdemir, Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı'nın yanı sıra Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt il ve ilçe müftüleri, vaizler ve din görevlileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ilk olarak söz alan Trabzon İl Müftü Vekili Ahmet Tokdemir, son günlerde yaşanan şehit haberleriyle adeta yakıldıklarını ifade ederek "Dağlıca'da, Iğdır'da şehit olan bütün kardeşlerimize, şehitlerimize Allah'dan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ise son günlerdeki şehit haberleriyle toplantıların buruk geçtiğini kaydederek "Bu toplantı bizim açımızdan buruk bir toplantı oluyor. O neşemiz, coşkumuz buruklaştı. Çünkü ülkemizde maalesef terör sebebiyle son 2-3 gün içerisinde 30'a yakın güvenlik görevlimizi, askerimizi, polisimizi şehit verdik. Kahraman evlatlarımızı din ve islam uğruna, vatan uğruna bayrak uğruna, devlet uğruna ebedi alemde cennetle müşerref olacak bir yolculuğa gönderdik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Milletimizi başsağlığı diliyorum. Dua ediyoruz umut ediyoruz ki inşallah bir an önce ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin oyunlar, terör bir an önce biter. Eskiden olduğu gibi huzura sükuna barışa kavuşuruz diye dua ediyoruz" diye konuştu.

Bilgin, konuşmasının son bölümünde vekaletle Kurban Kesimi konusunda herkesten biraz daha gayret biraz daha çalışma arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Son olarak söz alan Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı da yaptığı sunumda, geçen yıl kurban vekalet sayısında 2013'e oranla yüzde 52 artış olduğunu ve toplam 135 bin 394 hisse kurban bağışı yapıldığını söyledi. Küçüksarı, 2015 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı'nda 200 bin hisse hedeflendiğini, bu kapsamda yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağını ifade ederek şunları söyledi: "

Vekaletle Kurban Kesim Programı, büyükelçiliklerimiz, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz, koordinatörlüklerimiz, müftülüklerimiz, TİKA, yurt dışındaki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içinde yapılmaktadır. Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılacaktır. Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız 'www.diyanetvakfi.org.tr' adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilecek. Ayrıca vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban konusunda bilgi alabilecekler."

Küçüksarı, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ateşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabileceklerini sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Tokdemir Trabzon Müftü Politika Güncel Haberler

title