Haberler

Türkiye'den Yemenlilere İnsani Yardım

Türkiye'nin, olumsuz insani şartların bulunduğu Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine Cibuti'den deniz yoluyla yardım malzemesi ulaştırmayı planladığı bildirildi.

Türkiye'nin, olumsuz insani şartların bulunduğu Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine Cibuti'den deniz yoluyla yardım malzemesi ulaştırmayı planladığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin dost ve kardeş Yemen'de meşru devlet otoritesinin bir an evvel tesisi suretiyle istikrar ve güvenliğin yeniden hakim kılınmasını arzu ettiği ve bu yöndeki çabaları desteklediği belirtildi.

Açıklamada, ülkede şiddet ve kuvvete başvurmak suretiyle fiili kontrol elde eden güçlerin yol açtığı olumsuz insani şartların iyileştirilmesi ve mağdur durumda olan Yemenlilerin temel ihtiyaçlarına katkı sağlanması için meşru Yemen makamları ve ilgili Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla eşgüdüm içinde gerekli çalışmaların yapıldığı vurgulandı. Bu çerçevede, gıda ağırlıklı insani yardım operasyonunun ilk ayağını teşkil eden insani yardım malzemesinin Cibuti'deki Yemenli sığınmacılara geçen hafta içinde dağıtıldığı, 4 ton ağırlığındaki ilaç yardımının da THY uçağıyla dün Cibuti'ye sevk edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önümüzdeki günlerde de mevcut çatışma ortamına rağmen her türlü imkan seferber edilerek Cibuti'den deniz yoluyla Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi ulaştırılması planlanmaktadır.

Türkiye, geçmişte olduğu gibi bu zor dönemde de Yemen'in yanında olmayı sürdürecektir. İnsani yardımlar alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye, insani görev ve sorumluluklarının bilinciyle, dünyanın her neresinde olursa olsun muhtaç insanlara en hızlı ve en etkin şekilde insani yardım ulaştırabilmek için bütün kurum ve kuruluşlarıyla seferber olmaya devam etmektedir."

Açıklamada, küresel düzeyde insani yardım sisteminin süratle etkin hale getirilmesi gerekliliğine de dikkati çekilerek "Türkiye bu doğrultuda Mayıs 2016'da evsahipliğini üstlendiği ve tarihte bir ilk olacak Dünya İnsani Zirvesi'nin önemli bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Cibuti Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title