Haberler

Türkiye'den 'Uzay Aracı' Hamlesi

Güncelleme:

Türkiye kendi uzay aracını üretmek için harekete geçti. TÜBİTAK'ın konuyla ilgili proje başlattığı ortaya çıktı.

Dünya uzaya gitmenin kolaylaşacağı yeni bir hayali düşlerken, gelişmiş ülkeler de insanları dünya ötesine taşıyacak yeni araçları geliştirme yarışına girdi. Türkiye de bu yarışa seyirci kalmamak için harekete geçti.

TÜBİTAK PROJE BAŞLATTI

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bilim adamları, gelecekte Türkler'i uzaya taşıyacak tamamen yerli mekik hazırlığı için THOR adını verdikleri projeyi faaliyete geçirdi.

İLK ARACIN ADI KONDU

THOR'da geleceğin uzay araçları ile hipersonik taşıma araçlarının atmosferden rahat geçişleri için neler yapılması gerektiği ele alınacak. Yüksek ısılı atmosfer geçişlerinde uzay araçlarında oluşacak sürtünmeden kaynaklı ısınmaların en aza indirgenmesi için çalışmalar yapılacak.

EN GÜÇLÜ KAHRAMANIN ADI VERİLDİ

Adını mitolojide en güçlü tanrı olarak bilinen 'Thor'dan alan projede 'ısıl koruma tekniği' baz alınacak. Burun ve kanatları yüksek ısıya maruz kalan uzay mekiklerinin bu bölgelerdeki uçuşu da etkileyen yuvarlak hatları yeniden değerlendirilecek. THOR ekibi hem uçuş performansının artırılması hem de atmosfer geçişinin sorunsuz yaşanması için yeni projeler geliştirecek. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (143)

KADİR:

Tübitak''ta Hdd ve dijital veri inceleyecek adam bile yok. Kendileri söyledi. Kalkmış uzaya gideceklermiş. Komple gitsinle bi daha da gelmesinler.

17
2
yanıtYanıtla
müslüman mahallesinde salyangoz:

günahtır yahu. mitolojik tanrı da nedir müslüman ülkede. isme bak thor.

14
1
yanıtYanıtla
TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ.:

HE HE TURKSAT 4A UYDUSUNU GEÇEN YIL MITSUBISHIYE YAPTIRAN, RUS PROTON ROKETİYLE UZAYA FIRLATTIRAN TÜRKİYE SEÇİM YAKLAŞINCA BİR İVMELENDİ BİR HIZ KAZANDI Kİ SORMAYIN. ÖYLE ÇALIŞTIKİ 1, 5 YILDA UZAY MEKİĞİ YAPACAK HALE GELDİ. TUTMAYIN TÜRKİYEYİ HEEYTTTT

12
3
yanıtYanıtla
CdmobilWeb@haberler.com:

Türkiye önce yerli bir otomobil üretsinler

14
1
yanıtYanıtla
sahte:

hani yerli araba yapyorduk:))))

12
2
yanıtYanıtla
Ortak vatan Mobil-IOS:

Turkiye önce yüzde yüz kendisine ayit sav uçağı savaş gemisi fize bataryası Turk markari atomolib metro metro bus tren yapsın herseyde yüzde 60 yüzde 70 Batıya bağlı olan bir devlet uzay aracı yapacakmış bu habere ancak akkoyunlar inanır

2
12
yanıtYanıtla
DinomobilWeb@haberler.com:

ulan uzaya değil başka aleme gitsek ne olacak Milet AÇ yahu ilk önce mileti doyur

11
3
yanıtYanıtla
zümrüdi anka:

türkiye yamaç paraşütünün kanadının, kumaşını bile üretemiyor. biliyor musunuz ?

10
4
yanıtYanıtla
KEMAL KALELILER:

UÇAK YAPAMAYAN BİR ÜLKE UZAY ARACI YAPACAKMIŞ. ASPARAGAS ABİ ASPARAGAS.

10
3
yanıtYanıtla
SON Mobil-IOS:

Icinede ayirimci kürtleri koyup gonderin gitsinler nasil olsa ordada birbirini vurup bitirirler

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 143 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title