Haberler

Türkiye'den Suriyelilere Yardım Yardımlar Sürüyor

Türkiye'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardımları taşıyan tırların, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor.

Türkiye'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardımları taşıyan tırların, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor.

Yardımları taşıyan tırlar Cilvegözü Sınır Kapısı önündeki yolda uzun kuyruklar oluşturdu. Araçlar kontrollerinin ardından sırayla tampon bölgeye alınırken, tır sürücüleri de duygularını gazetecilerle paylaştı.

Malatya'dan gelen yardım tırını süren Hamit Tula, yaptığı açıklamada, Halep'te bulunan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma noktasında kendilerinin de bir nebze katkısı bulunduğunu ve bunun için memnun olduklarını söyledi.

Herkesin yardım için el birliği yapması gerektiğini kaydeden Tula, "Bu yardımlar daha çok artsın inşallah. Halep'teki insanlara az da olsa en azından bir faydamız dokunmuş olur." dedi.

Tırında un bulunduğunu ifade eden Bekir Tuğul ise "Yardım ulaştırdığımız için mutluyuz ama keşke bunlar yaşanmasıydı. Başka türlü taşısaydık bunları savaş olmadan. Barış ve huzur içinde olsaydı onlar isteseydi bizler de öyle götürseydik." diye konuştu.

Murat Özkan da veren el konumunda olduklarını ve bunun için mutluluk duyduklarını aktararak, Allah'ın izniyle yardımları yerlerine ulaştırmayı amaçladıklarını paylaştı.

Yardım çalışmaları yürüten Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasının (BEM-BİR-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika olarak mazlumlara el uzattıklarını söyledi.

Mazlumların yanında yer almaya devam edeceklerini belirten Karslı, "Malımızla, canımızla, kanımızla her şeyimizle buradayız. Seferberliğe de sefere de hazırız." dedi.

Karslı, yardım tırlarının içerisinde gıda ve yiyecek malzemeleri bulunduğunu ve şu ana kadar 30'a yakın tırın geçiş yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cilvegözü Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title