Haberler

Türkiye'den Sınır Ötesine Sıcak Yemek Desteği

Türkiye'den sınır ötesine sıcak yemek desteği

Her gün Azez ve çevresine 15 bin kişilik sıcak yemek gönderiliyor

KİLİS - Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ve çevresinde kurulan çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilere Kilis'ten günlük iki çeşit ve toplam 15 bin kişilik sıcak yemek ile 100 bin adet ekmek gönderiliyor.

Suriye'nin ikinci büyük kenti olan Halep'te yaşayan sivil vatandaşlar, Terör örgütü DEAŞ ile ESAD rejiminin saldırından kendi imkanları ile kaçarak, Kilis'in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesi ve Babul Selam Sınır Kapısı çevresinde kurulan çadırlara ulaştı. Bölgedeki çadırlarda artan Suriyeli sayısı ile birlikte Diyanet Vakfı ile Suudi Arabistanlı bir hayır sever tarafından ortak bir girişimle Türkiye'de üretilen sıcak yemekler sınır ötesine götürülüyor. Öncüpınar yakınlarındaki Diyanet Vakfı mutfaklarında hazırlanan iki çeşit ve 15 bin kişilik sıcak yemek ile 100 bin ekmek, Öncüpınar Sınır kapısı üzerinden Suriye'ye gönderiliyor. Yemekler bölgedeki çadır ve çadır kentlere götürülerek, Suriyelilere ulaştırılıyor,

Bir yılı aşkın süredir Suriye'ye sıcak yemek gönderdiklerini belirten Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, "Şuanda Diyanet vakfı olarak 10 bin kişilik, Medineli bir kardeşimizin de desteği ile 5 bin kişilik olmak üzere toplam 15 bin kişilik yemek gönderiyoruz. Günlük 60 bin ekmek Kilis'ten gönderiyoruz. 40 bin kişilikte ekmek ise Suriye içlerinde anlaştığımız fırınlar da üretiliyor. Günlük 100 bin ekmek toplamda Suriyelilere dağıtılıyor" dedi.

(MAD-SD-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Suriye Kilis Azez Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title