Haberler

Türkiye'den Seçim Manzaraları

Ankara'nın Dikmen semtinde oturan 88 yaşındaki Neriman Aral, sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla sandık başına gitti.

Ankara'nın Dikmen semtinde oturan 88 yaşındaki Neriman Aral, sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla sandık başına gitti. Sınıfa sedyeyle taşınarak oyunu kullanan yaşlı kadın, sandık görevlileri tarafından alkışlandı.

Sağlık Bakanlığı, evde bakım hizmeti sunduğu vatandaşlara, oy kullanabilmeleri için personel ve araç desteği veriyor.

Bu hizmetten yararlanan 88 yaşındaki Neriman Aral, oy vermeye ambulansla gitti. Evinden alınan Aral, Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2103 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Aral, oy kullanacağı sınıfa sağlık görevlileri tarafından sedyeyle taşındı. Kalp, tansiyon ve şeker rahatsızlıklarının yanı sıra kalça kırığı nedeniyle yürüyemeyen Aral'a, oy kabininde kızı da eşlik etti.

Neriman Aral, oyunu kullandıktan sonra görevlilere teşekkür etti. Sandık görevlileri ise 88 yaşındaki Aral'ı, oy pusulasının bulunduğu zarfı sandığa attıktan sonra alkışladı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Aral, "Sağlığım el verdiği sürece oyumu kullanmaya devam edeceğim. Oyumu her zaman kullanırım, hiçbir yere gitmem. Allah bu hizmeti bize verenlerden razı olsun. Şükürler olsun, oyumu yine kullanmayı Allah bana nasip etti" diye konuştu.

Aral, sağlık görevlilerince ambulansla evine bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title