Haberler

Türkiye'den Moğolistan'a Destek

TİKA, Moğolistan İslam Kültür Merkezi'ne malzeme ve ekipman desteği sağladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın Bayan-Ölgiy vilayetinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan İslam Kültür Merkezi'ne ekipman sağladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, İslam Kültür Merkezi Tefrişatı Projesi kapsamında merkezin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanın temin edildiği belirtildi.

Açıklamada, tefrişatı yapılan Bayan-Ölgiy İslam Kültür Merkezi'nin törenle açıldığı kaydedildi. Açılış törenine Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi Murat Karagöz, Diyanet İşleri Başkanlığı Ulanbator Din İşleri Koordinatörü Mustafa Fahri Uğur, Kuveyt'in Ulanbator Büyükelçisi Halid Yatim El-Fadl, Bayan-Ölgiy İl Meclis Başkanı Lazathan Buran, Moğolistan Müslümanlar Cemiyeti Başkanı Azathan Muhan, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açıklamaya göre, TİKA tarafından yürütülen Bayan-Ölgiy İslam Kültür Merkezi Tefrişatı Projesi ile Moğolistan'daki Müslüman vatandaşların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesi ve Müslüman çocukların dini eğitim alma imkanı iyileştirildi. Bayan-Ölgiy İslam Kültür Merkezi yetkilileri, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Moğolistan Müslümanlar Cemiyeti, 2004 yılından itibaren Moğolistan'da İslam dini ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla başkent Ulanbator'dan 1700 kilometre uzaklıkta Kazak asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Bayan-Ölgiy vilayetinde faaliyet gösteriyor. Cemiyet ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde Moğolistan'da yaşayan Müslüman vatandaşlara kültürel alanda destekte bulunmak ve İslam kültürünün gelişmesini sağlamak amacıyla Bayan-Ölgiy vilayetinde İslam Kültür Merkezi inşa edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Moğolistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title