Haberler

Türkiye'den İspanya'ya Yapılan Dev Siber Saldırı Ülkemizdeki İnternetin Bile Hızını Düşürdü.

TÜRKİYE'den İSPANYA'ya YAPILAN SİBER SALDIRI ÖYLE GÜÇLÜYDÜ Kİ; GÜN İÇERİSİNDE DÜNYADA EN FAZLA YAPILAN SİBER SALDIRI OLARAK KAYITLARA GEÇERKEN, ÜLKEMİZDEKİ İNTERNETİN BİLE HIZINI DÜŞÜRMEYE YETTİ.

TÜRKİYE'den İSPANYA'ya YAPILANÖYLE GÜÇLÜYDÜ Kİ; GÜN İÇERİSİNDE DÜNYADA EN FAZLA YAPILAN SİBER SALDIRI OLARAK KAYITLARA GEÇERKEN, ÜLKEMİZDEKİ İNTERNETİN BİLE HIZINI DÜŞÜRMEYE YETTİ...

An itibariyle Türkiye genelinde internette ciddi bir yavaşlık söz konusu.

İlk etapta yerel sanılan bu olayın tüm ülkeyi etkilemesinin sebebi bir siber saldırı. İddiaya göre Türkiye'den İspanya'ya ciddi bir siber saldırı gerçekleştirilmiş durumda. Saldırının detayları haberimizde.

Halen daha devam eden saldırı sabah saatlerinde başladı aralıklarla devam etti. Norse isimli internet sitesinde takip edilen saldırıyı sizler de anlık olarak görebiliriz. Şu an dünya üzerinde en çok saldırı gerçekleştiren ülke olarak Türkiye, saldırıların hedefi ise İspanya olarak görülmekte. İzmir'in Gaziemir ilçesinden gerçekleştirilen saldırıda o bölgedeki bir veri merkezi kullanılıyor. Saldırıyı yapan kişinin ismi olarakisimli şahsı görmekteyiz ancak bu saldırıları onun yaptığı anlamına gelmiyor. Bir siber saldırı grubu bu ismi ve veri merkezini kullanıyor olabilir.

Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz üzere yoğun bir saldırı söz konusu. DDos tipindeki saldırı domain üzerinden gerçekleştiriliyor. Saatlerdir yapılan saldırı halen devam ediyor ve bu saldırının ülke genelini etkilediği söyleniyor. Saldırıya sosyal medyadan tepki büyük. Bazı kullanıcılar Ömür Akgün isimli şahsı "yerli gururumuz" olarak ifade ederken bazıları ise internet yavaşlamasından dolayı son derece sitemkar hatta ağır sözlere başvuranlar da var.

IP adresleri belli

Yaşanan siber saldırıların arasında ilginç bir detay dikkatlerden kaçmadı İzmir Gaziemir merkezli olarak görünen ve İspanya'nın Madrid kentini hedef alan saldırılar gün boyu devam etti. Türkiye gün içinde siber saldırı trafiği en yoğun ülkelerin başını çekti. Siber Güvenlik uzmanı Ozan Uçar ise bu tip saldırıların 24 saat boyunca devam ettiğini ancak normal internet kullanıcılarının bu işlemlerden haberdar olmadığını belirterek şöyle devam etti: "Siber güvenlik dünyada gittikçe önem kazanmaya başladı. Hackerlar devletlerin veya ticari faaliyet gösteren önemli firmaların gizli bilgilerine ulaşmak için casus yazılımlar aracılığı ile sistemlere sızmaya çalışıyor. Buna karşın güvenlik firmaları ise kendi sistemlerini korumaya çalışıyor. Dün yaşanan olayda olduğu gibi saldırı yapan hackerların adresi belli gibi gözükse de bunlar yönlendirilmiş IP adresleri. Yani kişi kendisini Gaziemir'de gösterdiği zaman yakalanmamak için zaman kazanmış oluyor ve asıl yeri ortaya çıkmıyor."

Sosyal mühendislikle casus yazılımlar kullanılarak sistemlere girmeye çalışan lara karşı en fazla mücadeleyi '' veriyor. Kamu kurumları, bankalar, üst düzey şirketler ve emniyet sistemleri bu hackerlar tarafından korunuyor. Bu kişiler bilişim sistemleri kendilerine emanet edilen kurumların tüm hareketlerini 24 saat boyunca izliyor.

Veri tabanlarında gerçekleşen normalin dışındaki en ufak bir hareketi takibe alıp sızmalara karşı mücadele veriyor. Ancak Uçar'a göre tüm bu önlemler yeterli değil. En üst seviyede alınan güvenlik önlemlerine rağmen bir şirket çalışanının mail kutusuna düşen bir maile tıklaması hackerların sisteme sızmasına neden olabiliyor. (gazetevatan & mynet)

Daha fazlaveiçin: 'u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Gaziemir İspanya Türkiye İzmir Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title