Haberler

    Türkiye'den İlk Ders Zili Manzaraları

    İstanbul: Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla kentte okul servisleri sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe çıkmaya başladı.

    İstanbul : Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla kentte okul servisleri sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe çıkmaya başladı.

    Okulların açıldığı ilk günde, İstanbul trafiğinde yoğunluk yaşandı.

    Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla İstanbul'da çok sayıda öğrenci ders başı yaptı.

    Okullarda düzenlenen törenlerde öğretmenler ve öğrenciler, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, şehit olan askerler, polisler ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

    Kırklareli : Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nca gönderilen, darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu video izletildi.

    Videoyu dikkatle izleyen öğrencilerin zaman zaman duygulandıkları görüldü.

    "Bu Türk milleti için çok acıklı"

    Öğrencilerden Zeynep Ecem Üresin, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi çok korktuğunu söyledi. Videoyu izlerken çok duygulandığını belirten Üresin, bir daha böyle şeylerle karşılaşmamak için sürekli dua ettiğini belirtti.

    Türk milletinin bu darbe girişimini hak etmediğini anlatan Üresin, "Bu, Türk milleti için çok acıklı. Bu videoyu herkesin izlemesi ve gereken dersi alması gerekiyor" dedi.

    Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kalkan da Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosunu tüm öğrencilere izlettireceklerini söyledi.

    Videodan tüm öğrencilerin ders çıkarması gerektiğini belirten Kalkan, "15 Temmuz 2016 tarihinde tankların üzerine çıkan, mermilerin altında can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anarken, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Darbe girişimine direnen Türk milletine, insanlığa ve demokrasiye sahip çıkan insanlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

    Şanlıurfa: Akçakale ilçesinde Suriyelilerin barındığı çadır kentteki okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

    Yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde, 246 öğretmenin görev yaptığı okuldaki 9 bin 400 öğrenci, 172 sınıfta eğitime başladı. Heyecanlı oldukları gözlenen Suriyeli öğrenciler, ilk ders gününde sınıfları doldurdu.

    Çadırkent Eğitim Alanı Sorumlusu Tamer el-Ahmed, yeni eğitim-öğretim yılının öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını temenni etti.

    Türk halkına teşekkür eden Ahmed, gelecek yıl kendi ülkelerinde eğitim ve öğretime başlamak istediklerini söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Kırklareli İstanbul Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    title