Haberler

Türkiye'den, Gazzeliler'e Prefabrik Konut

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, evleri yıkılan Gazzeliler için bin prefabrik konut inşa edileceğini bildirdi.

İşler, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak, Gazze'nin yaralarının sarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla derhal harekete geçildiğini" belirtti.

TİKA tarafından, İsrail saldırısının devam etmesine rağmen Gazze'deki 15 bin aileye kuru gıda, 15 bin aileye günlük sıcak yemek yardımı yapıldığını ve hastanelerin jeneratör ihtiyacının karşılandığını ifade eden İşler, saldırılarda yaralanan Gazzeliler'in de TİKA, Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinasyonuyla Türkiye'ye getirilerek tedavi edilmesini sağladıklarını anımsattı. İşler, Gazze'deki yaralıların Türkiye'ye getirilmesine devam edileceğini bildirdi.

Başbakanlık genelgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar 45 milyon lira toplandığına işaret eden İşler, "Türkiye, Gazze'yi yeniden imar ve inşa edecek. TİKA, evleri yıkılan 'Gazzeliler için bin prefabrik konut' projesini hayata geçirecek. Türkiye, TİKA başta olmak üzere bütün kurumlarıyla, dil ve din ayrımı yapmaksızın mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Twitter Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title