Haberler

Türkiye'den Ermeniler İçin 2. Adım Geliyor

Güncelleme:

Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 1915 olaylarında hayatlarını kaybeden Ermeniler için yayınladığı taziye mesajının ardından, yeni bir adım üzerinde daha çalışıyor.

ERMENİLERİN TORUNLARINA VATANDAŞLIK HAKKI

1915 olayları sırasında Osmanlı topraklarından göç etmek zorunda kalan, o dönemin koşulları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını hiç kazanamamış ya da daha sonra kaybetmiş Ermenilerin torunlarına vatandaşlık hakkı tanınması gündemde.

Konu, ilk olarak ocak ayında Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantıda gündeme getirildi.

TC PASAPORTU VE NÜFUS KAĞIDI ÖNERİSİ

Ocak ayındaki, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi'nin düzenlediği toplantıda, dünyanın çeşitli köşelerinde yaşayan, Osmanlı döneminde göç etmiş ya da etmek zorunda bırakılmış Osmanlı vatandaşı Ermenilerin torunlarına TC pasaportu ve nüfus kağıdı verilmesi önerildi.

Bu öneri daha sonra, Dışişleri Bakanlığı'na da iletildi.

DIŞİŞLERİ SICAK BAKIYOR

Dışişleri yetkilileri, vatandaşlığını kaybetmiş ya da vatandaşlıktan çıkarılmış Ermenilerin alt kuşaklarına, istemeleri halinde TC vatandaşlığı hakkı tanınması konusuna "sıcak bakıldığını", konu üzerinde ön çalışmanın yapıldığını söylediler. (Kaynak: Zeynep Gürcanlı / Hürriyet)

 
 
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (123)

goncagalcatli@mynet.com:

Osmanlıların torunlarının haklarını al önce, sonra ermeni torunlarının hakkını verirsin...

38
4
yanıtYanıtla
kurukelleordunat-12@hotmail.com:

İHANET DİZ BOYU...uyu makarna kafa uyu...

27
7
yanıtYanıtla
Ak partiligalcatli@mynet.com:

Ak partiye oy verenler bile bu kadarını oldukça fazla bulur..

27
4
yanıtYanıtla
nazlısuuuuu.19@hotmail.com:

bir ak partili olarak bu kararı onaylamıyorum .gelipte pislik çıkaracaklar ve öyle olduğunda biz türklerde seni o makamda oturtmayız.zaten içimizde ki düşmanların hakkından gelemiyoruz bir de ithal mi edicez??? çok yanlış yaparsın başbakan çok!!!

30
0
yanıtYanıtla
nağme yapmaabc@yahoo.com:

sen oy vererek çoktan onaylamışsın yapılan herşeyi. Git işine hadi

yanıt0
yanıt0
dadaşcrysis2_erzurum@hotmail.com:

Başbakanın izlediği yol çıkmaz sokağa çıkıyor...! Başbakan sağlığı için yoksa her sabah afyon mu? kullanıyor... Bu aralar kafa kıyak olmuş

22
8
yanıtYanıtla
DOĞRUSONdryusufboz@hotmail.com:

BEN SOY KIRIMI KABUL ETMİYORUM. BÖYLE BİR YUMUŞAKLIK ETMESİ BAŞBAKANIN HİÇ HOŞ DEĞİL. SAVAŞ DURUMUNDA KİM SİLAHSIZ VEYA SAYICA AZ İSE GÜÇLÜ TARAF ZAYIF TARAFI EZMİŞTİR. BU HER SAVAŞTA GEÇERLİDİR. HEM ATALARIMIZ SOY KIRIM YAPSALARDI ŞİMDİ ERMENİ DİYE BİR IRK OLMAZDI.!

23
1
yanıtYanıtla
EDEP YAHUalpertungars@gmail.com:

Hocalı'da, hamile Türk ve Müslüman kadınların karnını kasatura ile yararak bebeğin cinsiyeti konusunda arkadaşıyla bahse giren, ermeni askerleri değil miydi?

22
0
yanıtYanıtla
suskunofkesuskunofke75@gmail.com:

ermenilerin zulmü vicdansızlığı had safhada yapmıştır.insanlarımız camilerde diri diri yakılmıştır ermenilerin dedelerimize yaptığı soykırımı zulmü ancak Karsa ve Arahana gelince anlaşılır ALLAH ta onları yaksın

20
1
yanıtYanıtla
3. adım da olacak mı??????????mfc1950@hotmail:

Türklere yer kalacak mı acaba bu ülkede. Merak işte...

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title