Haberler

Türkiye'den Çad'a İnsani Yardım

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) kuraklık, terör ve mülteci akınının yaşandığı Orta Afrika ülkesi Çad'daki mülteci kamplarında kalan 11 bin aileye gıda kolisi ulaştırıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığınca (AFAD) kuraklık, terör ve mülteci akınının yaşandığı Orta Afrika ülkesi Çad'daki mülteci kamplarında kalan 11 bin aileye gıda kolisi ulaştırıldı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, uzun süredir kuraklık, terör ve mülteci akınıyla baş etmeye çalışan Çad'a Türkiye adına AFAD yardım eli uzattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ramazan ayında bölgeye giden AFAD İnsani Yardım Ekibi, Çad'daki mülteci kamplarında kalan 11 bin aileye gıda yardımı ulaştırdı. Dünya Mülteciler Günü'nde ulaşan AFAD yardımıyla 6 kamptaki mültecilerin bir aylık ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Dosseye, Doholo, Gondje, Amboko, Kobitey ve Danamaca mülteci kamplarında kalan 11 bin aileye değeri 1 milyon lirayı aşan yardımı ulaştıran AFAD ekipleri, hiçbir ayrım gözetmeksizin zor koşullarda yaşayan mazlumlara sahip çıktı. Son birkaç ayda Ekvator, Somali, Filistin ve Yemen gibi ülkelere yardım elini uzatan AFAD, Çad'da da yaklaşık 44 bin Müslüman ve Hıristiyan mültecinin gıda ihtiyacını karşıladı.

İnsani yardım kolileri

Başkent Encemine'den 500 kilometre uzaklıktaki Gore bölgesine ulaştırılan kolilerde, 5'er kilogram pirinç, un ve şeker, birer kilogram makarna ve salça ile 1 litre yağ bulunuyor.

AFAD İnsani Yardım Ekibi, önceki yıl da Çad'daki mültecilere ilaç, gıda, bebek bezi, bebek maması, battaniye, giyim ve barınma malzemesinden oluşan 55 tonluk yardım ulaştırmıştı.

AFAD'ın yardım yaptığı 44 bin mültecinin yaklaşık yarısı, bir zamanlar Çad'dan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne göç eden ve sonrasında iç karışıklıklardan dolayı ülkeye geri dönenlerden oluşuyor. Danamaca ve Kobitey kamplarındaki mazlumlar, ülkelerine döndükleri gerekçesiyle uluslararası kuruluşlar tarafından mülteci kabul edilmiyor. Çad yerel makamları, söz konusu insani yardımın diğer kamplara oranla son derece sınırlı olduğu bilgisini AFAD ekiplerine verdi. Bu bilgiler doğrultusunda AFAD, yardım çalışmalarını bu kamplarda yaşam mücadelesi verenlere yoğunlaştırdı.

ÇAD basınında da geniş yer buldu

Türkiye adına insani yardım faaliyetlerini yürüten AFAD ve koordinasyonundaki ekiplerin kamplardaki 44 bin mülteciye insani yardımda bulunması Çad basınında da geniş yer buldu. Çad'daki görsel ve yazılı medya, Türkiye adına insani yardımda bulunan AFAD ve koordinasyonundaki ekipler hakkında teşekkür ve memnuniyet içeren haberler geçti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Orta Afrika Türkiye Çad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title