Haberler

Türkiye'den Bosnalı Yetimlere Bayram Hediyesi

Türkiye Diyanet Vakfı ile Sınırsız Kardeşlik ve İnsani Yardım Derneği'nin (KİYADER) katkılarıyla Bosna Hersekli 140 yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı ile Sınırsız Kardeşlik ve İnsani Yardım Derneği'nin (KİYADER) katkılarıyla Bosna Hersekli 140 yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

Başkent Saraybosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) düzenlenen törene, IUS Rektörü ve KİYADER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, Zenica Çocuk Evi Müdürü Branislav Dilber, yetim çocuklar ve yakınları katıldı.

Din Hizmetleri Müşaviri Atlı, Türkiye Diyanet Vakfının "Gelin gönüller yapalım, bu ramazan ve her ramazan" temalı projesi kapsamında dünyanın birçok ülkesine çeşitli hizmetler götürdüğünü belirterek, Bosna Hersek'teki yetim çocukların da bu şekilde yüzünü güldürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ramazanın, insanların birbirine yardım etmesi gereken bir ay olduğuna işaret eden Atlı, özellikle kimsesiz, yardıma muhtaç ve yetim çocuklara ramazan ayında ve bayram arifesinde yardım edilmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.

IUS Rektörü ve KİYADER Kurucu Başkanı Oğurlu da dernek aracılığıyla 140 yetimin kıyafet ihtiyacının karşılandığını aktararak, "Yetimlerin maddi ve psikolojik ihtiyaçlarına KİYADER vasıtasıyla sürekli olarak destek sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Zenica Çocuk Evi Müdürü Dilber ise Saraybosna'ya çocukların aldıkları hediyeler için son derece mutlu olduğunu belirterek, "Beraber proje geliştirdiğimiz birçok kurum mevcut. Güzel söz, oyun ve kaliteli zaman hem bizim hem çocuklar için önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title