Haberler

Türkiye'den Alman Gazetecilere "İş Dünyası" Brifingi

Almanya'nın önemli yayın kuruluşlarında görev yapan 20 gazeteci, İstanbul'da gerçekleştirilen program çerçevesinde, Türkiye'nin yatırım ortamını ve iş dünyası için sunduğu fırsatları yerinde gördü.

Almanya'nın önemli yayın kuruluşlarında görev yapan 20 gazeteci, İstanbul'da gerçekleştirilen program çerçevesinde, Türkiye'nin yatırım ortamını ve iş dünyası için sunduğu fırsatları yerinde gördü.

Aralarında, Handelsblatt, WirtschaftsWoche, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Deutsche Welle, Der Tagesspiegel, Der Freitag gibi yayın kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu grup, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen program kapsamında İstanbul'a geldi.

Gazeteciler, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Türkiye Taşıt Yan Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca'nın yanı sıra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle görüştü.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından da kabul edilen gazeteciler, Türkiye'nin yatırım ortamını, iş dünyasına sunduğu fırsatları, 15 Temmuz ve sonrasındaki süreci birinci ağızdan dinledi.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yenilikçi, rekabetçi, mutlu ve müreffeh bir Türkiye'ye katkı sağlamak için çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Ermut, Türkiye'nin yatırım ortamını, küresel iş çevrelerine tanıtma misyonu çerçevesinde düzenlenen bu tür programları sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin taşıdığı büyük potansiyeli, yüksek katma değer, teknoloji transferi ve istihdam yaratan yatırım projelerine tahvil etme konusunda çaba gösteriyoruz. 15 Temmuz sürecinin ardından, Türkiye'yi uluslararası iş çevrelerine doğru anlatma ve ülkemizin yatırımcılar için sunduğu fırsatlar hakkında farkındalık yaratma konusunda şimdiye kadar çok farklı platformlar kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonla Alman gazetecilerin tüm söylemlerimizi yerinde görmeleri, yatırımcılarla doğrudan görüşebilmeleri ve ilk ağızdan doğru bilgilerle ülkelerine dönmelerini hedefledik. Türkiye'nin yatırım ortamını küresel iş çevrelerine tanıtma misyonu çerçevesinde düzenlenen bu programları sürdüreceğiz."

Ajans, 14-16 Kasım tarihleri arasında da New York ve Washington'da "iş dünyası gönüllü elçileri" programı düzenlemişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Deutsche Welle Almanya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title