Haberler

    Türkiye'den 52 Ülkeye Yeni Corolla

    Güncelleme:

    1994'ten 2006 yılına kadar Adapazarı'da da üretilen ancak daha sonra Güney Afrika'ya giden Corolla, yeniden Türkiye'ye döndü.

    Toyota'nın ilk kez 1966 yılında pazara sunduğu ve o tarihten bu yana dünya üzerinde 40 milyon adetlik rekor satış rakamına ulaşan Corolla'nın 150 milyon Euro'luk yatırımla yeniden Adapazarı'nda üretilmesine karar verilen 11. neslinin Avrupa tanıtımı İstanbul'da yapıldı.

    1 Temmuz'da Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla, törenle seri üretimine başlanması planlanan Corolla'nın, Türkiye'de temmuz ayı sonunda satışa sunulması amaçlanıyor. Tanıtım toplantısında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yeni Corolla ile satışların ivme kazanabileceğini ve Toyota'nın yükselen hedeflerinde anahtar rol oynayabileceğini ifade etti. 2013'te satış hedeflerinin minimum 37 bin adet olduğunu hatırlatan Bozkurt, Yaris ve Auris'te yaşanan tedarik sorunlarının giderilmesinin yanı sıra Corolla Sedan'ın katkısıyla 40 bin adetleri zorlayabileceklerini kaydetti.

    52 ÜLKEYE İHRAÇ

    Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO'su Orhan Özer, yeni Corolla ile birlikte ihracat yapılan ülke sayısının 35'ten 52'ye yükseleceğini söyledi. Temmuz başında seri üretimine başlamayı planladıkları Corolla için yaklaşık 900 kişi istihdam ettiklerini ve toplam istihdam sayısının 3 bin 300'e çıktığını kaydeden Özer, "Toyota'nın Avrupa'da 7 ülkede 9 fabrikası var. Adapazarı bu fabrikalar arasında en büyüklerinden biri. Sıfır hata felsefesiyle üretim yapıyoruz. Yılda 110-120 bin adet yeni Corolla üretimi planlıyoruz. Yeni Corolla, Toyota'nın global satışlarında önemli bir rol üstlenecek' dedi.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Güney Afrika Adapazarı Otomobil Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title