Haberler

Türkiye'deki Yapıların Yüzde 60'ı Kaçak!

Güncelleme:

Türkiye genelinde bulunan toplam 20 milyon yapı stoğunun yüzde 60 oranında kaçak olduğu belirtildi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye genelinde toplam 20 milyon yapı stoğu bulunduğunu ve bunun yüzde 60'ını kaçak yapıların oluşturduğunu söyledi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen bir toplantıda gazetecilerle sohbet eden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye genelinde bulunan 20 milyon yapı stoüğunun yüzde 60'ının mühendislik hizmeti almadan yapılmış, iskan belgesi almamış, deprem güvenliği olmayan yapılardan oluştuğunu söyledi.

Ortalaam 12 milyon binanın deprem güvenliği olmadığını vurgulayan Ersan, vatandaşların çoğunun sahip oldukları yapının kaçak olup olmadığını dahi bilmediklerini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Tatvan Bitlis Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

İŞİN DOĞRUSU:

bina parası kadar plan proje parası isterlerse halk kaçak yapacak tabiki halk fakir keyfindenmi yapıyor zannediyorsunuz

8
1
yanıtYanıtla
işin doğrusu:

bir avrupanın sehırlerıne bakın bırde bızım yolarımız yılan gıbı duz yer cok az kaldırımlar dar bısıklet yolu hıc gormedım sadece avrupada var ınsanlar ne kkadar ileriyi görüyorlar örnek alamadan yapmışız bınaları bırbırlerını golgelıyorlar

2
0
yanıtYanıtla
kenan:

gezici partiler zamaninda cok calisiyorlardi aslinda, nasil yüzde 60 kacak anlamadim :)

2
0
yanıtYanıtla
Hovardas:

Seçimlerde yalan söyleyen bir siyaset varsa doğru iş yapan vatandaş zor bulunur. Eğerki kaçak elektirğin önüne geçemeyen bir sistem hesabı namuslu vatandaştan sorarasa böyle olur. Eğerki üniversite kurup mezun öğrencisine iş bulamayn bir hükümet varsa sonuç farklı olmaz. Asgari ücreti 930. 00Tl tutup açlık sınırını 1, 500. 00 Tl gösterirsen ve kendin 15. 000. 00 Tl yi cebe indirirsen bunları yaşarsın. Yetmezmiş gibi asgari ücretliden vergiyide alırsın. Bence normal az bile. Seçim vaadidir bu yapılar bi dahaki seçime hepsi tapulanır yenisi yapılanır.

0
0
yanıtYanıtla
BAWER:

KAÇAK YAPILAŞMAYA TEŞVİK VAR ONDAN. ADAMLAR RANT İÇİN SAGLIKLI BİR İMARLAŞMA YAPMIYORLAR. İMAR YETERLİ OLURSA SİYASİLERE YAKIN RANTİYECİLER NASIL ARSALARIN DÖNÜMÜNÜ TRİLYONLARA SATACAKLAR? OLAY SADECE PROJE PARASI DEĞİL .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title