Haberler

Türkiye'deki Teknoloji Şirketlerin 'Cep' Rekabeti Kızıştı

Güncelleme:

Vestel, Casper, General Mobile, Turkcell, Avea ve Vodafone Türkiye'nin farklı özellikte modeller sunduğu cep telefonlarının fiyatları 649 TL'den başlıp 1299 TL'ye kadar çıkıyor.

Türkiye'deki cep telefonu merakı 'akıllı' modellerle sınır tanımıyor. Gözümüzü ayırmadığımız akıllı telefonlar, neredeyse bilgisayarlardan daha değerli. Cebimize sığan mini bilgisayarlara dönüşen akıllı telefonlarla alışkanlığımız da, harcadığımız para da her geçen gün artıyor.

CEP TELEFONUNA ORTALAMA HARCADIĞIMIZ PARA

Son üç yılda bir cep telefonuna harcadığımız ortalama para 750 liradan 1250 liraya kadar çıkmış durumda. Bu rakamın önümüzdeki yıllarda da hızla artması bekleniyor. Durum böyle olunca yerli markaların kullanıcılara sunduğu modeller daha fazla dikkat çekmeye başladı. Yerli markalar, yabancı rakiplerine göre daha uygun fiyatlı akıllı telefonları tüketicilerin beğenisine sunarken, bu modellerin özellikleri de oldukça dikkat çekici hale gelmeye başladı. Yerli şirketlerin akıllı telefonlar üzerindeki çalışmalar, rekabeti de kızıştırdı.

6 MARKA VAR

* Manisa'daki fabrikasında akıllı telefon üretimi yapan Vestel, yerli akıllı telefon konusunda en ısrarcı markalarında başında geliyor. 2013 yılında yerli akıllı telefon atağına kalkan şirket, önceki gün üçüncü modeli 'Venus V3' ailesini tanıttı.

* Teknoloji şirketi Telpa, General Mobile markasıyla satışlarda, yabancı rakiplerine kafa tutuyor. Google ile işbirliği yapan şirketin '4G' modeli ise Android işletim sisteminin en son sürümünü kullanıcılara sunuyor.

* Bilgisayardan sonra akıllı telefon üretimine hız veren Casper, tasarımı ön planda tuttuğu yeni modeli VIA 10, teknoloji marketlerinin raflarında yer almaya başladı.

* Mobil iletişim operatörleri ise kendi markalarına ait modellerin peşini bırakmıyor. Avea, dördüncü akıllı telefon modeli inTouch 4'ü satışa sundu.

* Turkcell, 'T' serisiyle bu pazarda yer alan iddialı oyunculardan biri. Şirketin en son akıllı telefon modeli ise T60 oldu.

* Vodafone Türkiye, Smart 6 modeliyle akıllı telefon pazarında yer almaya devam ediyor. Teknoloji marketleri TeknoSA da geçtiğimiz aylarda Preo P1 adındaki modeli kullanıcılarına sundu.

* Yerli markaların teknoloji meraklılarına sunduğu modellerin satış fiyatları donanım özelliklerine göre 649 lira ile 1299 lira arasında değişiyor.

YILDA 13 MİLYON ADET SATILIYOR

Türkiye'deki cep telefon satışları hem adet hem de şirketlerin geliri bakımından her yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl 12.5 milyon adet cep telefonu satılan Türkiye'de 2015 yılı sonunda bu rakamın 13 milyonu geçmesi bekleniyor. Cep telefonu satışlarından sağlanan gelirin ise 16 milyar liraya kadar çıkması öngörülüyor. Türkiye'deki cep telefonu satışlarından yerli markaların aldığı pay ise yüzde 20 civarındabulunuyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Vestel Avea Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

xiaomi:

vestel hariç diğerleri zte nin gione nin ürünlerini türkiye getirip satıyor. Zaten bu ürünleri piyasa fiyatları 300-500 tl arası değişiyor yurt dışı fiyatları veriler dahil satış fiyatı bu. Şu gümrüke takılma ve hat kapanma sorunu olmasın kimse bu markaları almaz yurt dışından telefon siparişi verir.

5
2
yanıtYanıtla
cerenimo:

Ben cinde okuyorum burada cep telefonlari turkiyenin 3/1fiyatindan bile ucuz hatta hersey bedava nerdeyse gelin cine yerlesin herseyin kralini bedavaya kullanin .telefon diyorduk mesela dunyanin en hizli telefonu iphonemi? Hayir tabiki cinli ve dunyanin en cok satan telefon markasi meizu ve xiaomidir tabi size turkiyede koymuslar 2.3marka saniyosunuzki dunyada bu kadar telefon markasi var .cinde iphoneden pahali markalar var peki biliyomusunuz tabiki hayir ama goruyorum xiaomi ve meizu gelmeye baslamis turkiyeye gelse ne olur buranin yani cinin fiyayini iki kayi fiyata satiyorlar vergisi kdvs bilmemnesi .ben karar verdim okul bitince cinde calisacagim aldigin maas bile fazla ama(600)$ lakin

4
1
yanıtYanıtla
Izmirli:

Nerde dandik markalar onlar yok vestel yok Casper kaç kişinin elinde vestel var ne kadar dandik bi telefon alsın kendisi kullansın

2
3
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

YAKINDA MİKRO DALGA GÖREVİ OLANI DA ÇIKABİLİR. TÜRKİYE TELEFON ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ. DELİ PARALAR VERİLİYOR. YAZIK O PARALARA.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title