Haberler

Türkiye'deki Milletvekili Seçimleri Mısır Basınında

Tüm Dünyada Olduğu Gibi Mısır Medyası da Türkiye'de Bugün Yapılan Erken Genel Seçimlere Büyük İlgi Gösteriyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Mısır medyası da Türkiye'de bugün yapılan erken genel seçimlere büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye genel seçimlerine geniş yer ayıran yarı resmi ve özel gazeteler, seçimlerin bir ölçüde ordu ile "İslami rol benimseyen" AK Parti arasındaki mücadelenin bir yansıması olarak değerlendiriyor.

Wafd Partisi'nin yayın organı, Mısır'ın en büyük muhalif gazetesi El Wafd, seçim haberini yorumsuz verdi. Gazete, Türk seçmenlerin sabah saatlerinden itibaren sandık başına giderek 5 yıl için kendisini temsil edecek parlamentoyu belirlemeye çalıştığını duyurdu. Haberde, Türkiye'de 41 milyon kayıtlı seçmen olduğu ve seçimlere katılımın yüksek olmasının beklendiği de belirtildi.

Yarı resmi El İhbar gazetesi, AK Parti'nin, İslami kimlikli bir parti olduğunu vurgulayarak, olumlu ekonomik gelişmelere karşın, ordunun İslami bir rejim tehdidine karşı seçime gittiğini ileri sürdü. Haberde, "Türk halkı, bugün sandık başına gidiyor. AK Parti ile ordu arasında bir ayar yapılarak siyasi gidişat istikrarlı hale getirilecek" ifadelerine yer verildi.

Ülkenin en yüksek tirajlı yarı resmi gazetesi El Ahram da, haberinde seçmen sayısı ve partilerin son durumu hakkında bilgi verdi.

Arap televizyon kanalları seçimlere büyük ilgi gösterdi. Arapça yayın yapan El Cezire kanalının, seçim süresince İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'dan yaptığı haberler dikkat çekti. El Cezire, bu sabah haberlerinde de Türk halkının sandık başına giderek oy vermeye başladığını duyurdu.

El Arabiya ve Abu Dabi Kanalı da seçim kampanyaları boyunca zaman zaman Türkiye'den haberlere yer verdi.

Mısır'dan yayın yapan uluslararası Nil TV ise Arap dünyasını etkileyebilecek yeni bir hükümet kurulması ihtimalinin zayıf olduğunu ve seçimlerin Cumhurbaşkanlığı sürecinde yaşanan krizden dolayı erkene alındığını izleyicilerine duyurdu.

Arap ülkelerinde yayın yapan El Hayat, Şark El Aswat, El Watan gazeteleri de seçimleri sütunlarına taşırken, Lübnan'dan LBC Suriye Devlet Televizyonu, Mısır TV1 Fas Magrip televizyonu, Irak Nahrein ve El Irakiye ile El Hurra'ni de haber bültenlerinde Türkiye seçimlerine yer verdi.

(MKF-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title