Haberler

Türkiye'deki Her 4 Suriyeliden Biri Urfa'da

Güncelleme:

Şanlıurfalıların Suriyelilere büyük özveri ile kucak açtığını ve bölgenin demografik yapısı nedeniyle, sınırın karşı tarafından gelen Arap, Kürt ve Türkmenlere en iyi şekilde hizmet verildiğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yardımların süreceğini söyledi.

Güvenç, 2012 yılında 60 Sivil Toplum Kuruluşu tarafından Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu"nun kurulduğunu anımsatarak, Büyükşehir Belediyesinin Platformun kurulduğu ilk günden beri toplanan yardımların Türkiye'nin farklı yerlerinden Şanlıurfa'ya getirilmesi ve dağıtım yerine ulaştırılmasında araç, gereç ve personel desteği sunarak lojistik katkıda bulunduğunu dile getirerek, "Bu kapsamda; 163 tır insani yardımın Suriye'nin 16 bölgesine, 346 tır yardımın da Şanlıurfa'da kamp dışında yaşayan 384 bin Suriyeli Misafire ulaştırıldı. Büyükşehir olarak yardımların uygun ortamlarda depolanıyor. Dağıtılması için ihtiyaç duyulan Lojistik Depo'nun yapım çalışması ise son aşamaya geldi" dedi.

Suruç'ta Büyükşehir Belediyesi olarak 140 personel ve 40 araçla insani yardım ile altyapı hizmetlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürdüklerine değinen Başkan Güvenç, ilçe belediyeleri de kendi araç ve personelleriyle misafirlere hizmet sunduğunu ifade etti.

'EĞİTİM KONUSUNA HASSASİYETLE YAKLAŞIYORUZ'

Suriyeli Misafirlerin çocuklarına verilen eğitim hizmetlerine dair verileri de paylaşan Güvenç, 2013 yılında öncelikli olarak çocukların eğitim ihtiyacının karşılanması amacıyla eğitim merkezleri kurulduğunu belirterek, "Halen kamplarda 25.097 ve kamp dışında 8.587 öğrenciye 1.420 gönüllü Suriyeli öğretmen tarafından eğitim veriliyor. 1 ay içinde Suruç ilçemizde faaliyete geçecek olan 32 bin 500 Kişilik kampta ise 3 bin öğrenciye daha eğitim verilecek. Eğitim konusunda ciddi kapasite artırımına ihtiyaç bulunduğunu ve tüm çocukların eğitim hakkına kavuşması gerekiyor" dedi.

'İLK GÜNDEN İTİBAREN BÜYÜKŞEHİR OLARAK SURUÇ'TAYDIK'

Kobani öncesi ve sonrası durum hakkında veriler de paylaşan Güvenç, Çatışmalarda yaralananlardan bin 184 kişinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak Şanlıurfa ve diğer çevre illerdeki hastanelerde tedavi edildiğini ifade etti.

Kobani'ye yapılan yardımlar hakkında da bilgi veren Başkan Güvenç, geçişlerin başladığı 19 Eylül sonra Büyükşehir Belediyesi olarak geçen 3 aylık sürede Suruç'taki misafirlere temel gıda, giyinme, alt yapı ve temizlik malzemeleri gibi ihtiyaçlar için yaklaşık 4 Milyon 250 Bin TL harcama yapıldığının altını çizdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Türkiye Kobani Suriye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title