Haberler

Türkiye'deki Harp Okulları, Kapılarını KKTC'li Bayan Öğrencilere de Açtı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bünyesindeki Harp Okullarına 2008'den İtibaren, KKTC'den, Erkek Öğrencilerle Birlikte Bayan Öğrenci de Alınacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki harp okullarına 2008'den itibaren, KKTC'den, erkek öğrencilerle birlikte bayan öğrenci de alınacak.

KKTC mücahit ve mücihedelerinin oluşturduğu Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda (GKK) ilk kez bayan subay istihdam edebilmek maksadıyla yapılan tüzük değişikliği, dünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. GKK Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, GKK'nın Muvazzaf Subay, Astsubay, Aylıkçı Erbaş ve Er Tüzüğü değişiklik teklifi doğrultusunda yapılan değişiklikle, TSK bünyesindeki harp okullarına 2008 yılından itibaren erkek öğrencilerle birlikte bayan öğrenci alımı yapılacak.

GKK adına yetiştirilmek üzere 2008 yılında TSK bünyesindeki okullara öğrenci alımları ile ilgili detaylı açıklamalar, Nisan ayından itibaren basın-yayın ve www.mucahit.net internet sitesinden duyurulacak.

(MG-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title