Haberler

Türkiye'deki Akademik Özgürlük İngiltere'deki Panelde Tartışılacak

İngiltere faaliyet gösteren Türkiye Araştırmalar Merkezi, Türkiye'deki akademisyenlerin imzaladığı bildirge ile ilgili "Türkiye'de akademik özgürlük" başlıklı bir panel düzenliyor.

İngiltere faaliyet gösteren Türkiye Araştırmalar Merkezi, Türkiye'deki akademisyenlerin imzaladığı bildirge ile ilgili "Türkiye'de akademik özgürlük" başlıklı bir panel düzenliyor.

29 Şubat Pazartesi günü İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenecek panelde, Türkiye'de 11 Ocak tarihinde 1128 akademisyenin imzaladığı "Barış için akademisyenler" bildirgesinden sonra yaşanan gelişmeler ele alınacak.

İngiltere İçişleri Komisyonu Başkanı İşçi Partisi milletvekili Keith Vaz'ın ev sahipliği yapacağı toplantıya konuşmacı olarak CHP Genel Başkan eski yardımcısı ve parti meclis üyesi Gülseren Onanç, İngiltere Öğretim Üyeleri Sendikası Başkanı Dr Elizabeth Lawrence, Middlesex Üniversitesi Öğretim üyesi Dr Janroj Keles Essex Üniversitesi'den Sinem Arslan katılacak.

Söz konusu bildiride hükümete, Diyarbakır, Cizre gibi Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde yaşanan çatışmalara ve sokağa çıkma yasağı gibi uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunulmuştu. Aralarında Ahmet İnsel, Koray Çalışkan, Nazan Üstündağ, Gençay Gürsoy ve Murat Paker gibi akademisyenlerin imzaladığı bildiriye Noam Chomsky, Judith Butler ve Immanuel Wallerstein gibi yabancı akademisyenler de destek vermişti. Bildiriye Britanya'nın çeşitli üniversitelerinde görev yapan 38 akademisyen de imza atmıştı. - Yağcı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İşçi Partisi Keith Vaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title