Haberler

Türkiye Değerlerini Ödüllendiriyor

Güncelleme:

Türkiye genelinden 36 öğrenci ve 6 öğretmenin ödül alacağı törene eğitim ve siyaset camiasından isimler katılacak.

Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Değerler Eğitimi Merkezi'nin ortaokul ve liselere yönelik ortaklaşa yürüttüğü Türkiye Değer Ödülleri 11 Mayıs akşamı Lütfi Kırdar'da sahiplerini bulacak.

Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Değerler Eğitimi Merkezi (DEM)'nin Türkiye çapında ortak yürüttüğü Değer Ödülleri bu sene yardımsever gençlere verilecek. 2011 yılından beri düzenlenen ödül programında her yıl tema olarak belirlenen değerle ilgili farkındalığın artması amaçlanıyor. Değer ödüllerinin 2015 yılı teması 'yardımseverlik' olarak belirlendi.

SABUN SATARAK GANA'YA SU KUYUSU YAPTIRDI

Türkiye çapında ortaokul ve liselere yönelik düzenlenen ödül programında, İlçe Milli Eğitim, İl Milli Eğitim ve Türkiye Finali seçici kurulları, 36 öğrenci ve 6 öğretmeni "Türkiye Değer Ödülleri"ne layık gördü. Henüz bebekken kanser teşhisi konulan ve 3 yıl süren kanser tedavisi sürecinde kendisine alınan bisikleti başka hasta çocuklar binsin diye hastanede bırakan Mustafa Kemal Aslaner; evde yapılan sabunları kermeslerde satarak Gana'ya su kuyusu açılmasına öncü olan Esma Yeşilay; arkadaşları ile kitap ayracı yapıp satarak geliri ile "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesini tüm okula yayan 7. sınıf öğrencisi Şevval Korkmaz'ın 'değerli' hikâyeleri dikkat çekiyor.

ÖĞRETMENLERİ ADAY GÖSTERİYOR

Değerler Eğitimi Merkezi her yıl "Değer Ödülü" ve "Eser Ödülü" olmak üzere iki kategoride ödüller veriyor. Değer kategorisinde öğrenci doğrudan ödül için başvuramıyor. Örnek davranışı tespit edilen öğrenci öğretmeni veya okul yönetimi tarafından ödüle aday gösteriliyor. Eser kategorisinde ise seçilen değeri konu alan hikâye, şiir, kısa film, resim ve afiş dallarında eserler değerlendirilerek ödül verilecek öğrenciler belirleniyor.

11 MAYIS'TA ÖDÜLLER SAHİPLERİYLE BULUŞACAK

Türkiye Değer Ödülleri Töreni 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 19.00'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Her iki kategoride toplamda 36 öğrenci ve 6 öğretmen ödül alacak. Ödül töreninde FSM Müzik Topluluğu da bir konser verecek.

TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Ödül töreni hakkında konuşan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, "Değer Ödülleri ile öğrencilerde ve toplumda dini, milli ve insani değerler yönünden farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi. Hüseyin Kader, ödüle ilginin artması için öğretmenlerden de destek talep etti.

ÖDÜLLÜ GENÇLERE BOĞAZ VE TARİH GEZİSİ

Türkiye'nin farkı illerinden ödül almak için İstanbul'a gelen öğrenciler için gezi de organize edildi. 9 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda tekne turu yapacak gençler 10 Mayıs Pazar günü ise İstanbul'un tarihi mekânlarını görecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Gana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title