Haberler

Türkiye Değer Ödülleri" Sahiplerini Buluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Ensar Vakfı ve Değerler Eğitimi Merkezi'nce ortaokul ve liselere yönelik düzenlenen "Türkiye Değer Ödülleri", 11 Mayıs'ta sahiplerini bulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ensar Vakfı ve Değerler Eğitimi Merkezi'nce ortaokul ve liselere yönelik düzenlenen  "Türkiye Değer Ödülleri", 11 Mayıs'ta sahiplerini bulacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Değerler Eğitimi Merkezi'nin Türkiye çapında yürüttüğü "Türkiye Değer Ödülleri", bu yıl yardımsever gençlere verilecek. Ödül programının bu yılki teması "yardımseverlik" olarak belirlendi.

Bu kapsamda, 11 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek etkinlikte, Türkiye genelinde 36 öğrenci ve 6 öğretmene ödül verilecek. Küçük yaşta kanser teşhisi konulan ve 3 yıllık tedavisi sürecinde kendisine alınan bisikleti başka hasta çocuklar binsin diye hastanede bırakan Mustafa Kemal Aslaner, evde yaptığı sabunları kermeslerde satarak Gana'ya su kuyusu açılmasına öncü olan Esma Yeşilay ve arkadaşlarıyla yaptığı kitap ayraçlarını satıp "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesini tüm okula yayan 7. sınıf öğrencisi Şevval Korkmaz'ın hikayeleri dikkati çekiyor.

Ödüller, "Değer Ödülü" ve "Eser Ödülü" olmak üzere iki kategoride veriliyor. Değer kategorisinde öğrenci doğrudan ödül için başvuramıyor. Örnek davranışı tespit edilen öğrenci, öğretmeni veya okul yönetimi tarafından aday gösteriliyor. Eser kategorisinde ise seçilen değeri konu alan hikaye, şiir, kısa film, resim ve afiş dallarında eserler seçilerek ödül verilecek öğrenciler belirleniyor.

Ödül alacak öğrenciler, kendileri için düzenlenecek gezi kapsamında, 9 Mayıs'ta İstanbul Boğazı'nda tekne turu yapacak, ertesi gün de kentin tarihi mekanlarını ziyaret edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, programa ilginin artması için öğretmenlerden destek isteyerek, "Değer Ödülleri ile öğrencilerde ve toplumda dini, milli ve insani değerler yönünden farkındalık oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title