Haberler

Türkiye'de Yanaşık Düzen Yapılan Oteller Kârı Eritti

Güncelleme:

Otellerin birbirine yakın şekilde ardı ardına yükselmesi yatırımcıları zora soktu. Turizmcilerin "Çarpık otelleşme" adını verdiği düzen rekabeti arttırıp, kârı düşürdü.

Son dönemlerde özellikle büyükşehirlerde artan otel yatırımları farklı bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı. Birbirlerine çok yakın olarak konumlanan oteller, rekabet edebilmek için fiyat kırmaya başladı. Otel sayısı artarken, turist sayısının aynı oranda yükselmemesi de diğer sorunlar arasında yer aldı. Hatta oteller çalıştıracak elemanı bile en yakınındaki rakip otelden almaya başladı. Bu tip yanaşık düzen otellerin sektörü zor durumda bıraktığını dile getiren Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, "Yanlış yatırımlar, çarpık otelleşmeyi ortaya çıkıyor. Bu düzenin önüne geçilmesi gerekiyor. Herkes 4-5 yıldızlı otel açmak istiyor. Ancak Madrid'teki 5 yıldızlı otel sayısı bizim 3'te 1'imiz kadar. Böyle olunca da ardı ardına yapılan yatırımlardan geri dönüş alınamıyor." dedi.

AMORTİ SÜRESİ UZUYOR

Yanaşık düzen oteller yüzünden fiyatların da istenilen seviyelere çıkmadığını belirten Mustafa Alparslan, "Devlet bu konuda bir strateji ve politika oluşturmalı. Planlama konusunda zayıfız. Kaçak konaklama ve çarpık otelleşme başımıza bela olacak. Eskiden örneğin 10 yılda yatırımcısına geri dönen yatırım, 18 senede ancak kendini amorti edecek." diye konuştu. Anadolu Yakası'na çok yatırım yapılmadığını ancak artış gözüktüğünü kaydeden Alparslan, "Anadolu Yakası'nda son 2 yılda otel yatırımları arttı. 2016 sonuna kadar 18 otel daha açılması planlanıyor. Bunlar otel teşviki alan yatırım sayısı." diye konuştu.

TURİZM BİLİNCİ GEREKİYOR

210 odası bulunan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini dile getiren Alparslan, oda fiyatlarının ortalama 120-130 Euro olduğunu söyledi. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in Avrupa'da olması halinde tek gecelik oda fiyatlarının en az 180 Euro'dan satılabileceğini belirten Alparslan, "Doluluk da yüzde 80'in altına düşmez. İstanbul dünyada en çok ziyaret edilen beşinci destinasyon konumunda. Ancak gelirde ilk 10 arasında yokuz. Çok kişinin gelmesini sağlıyoruz ama gelire yansıtamıyoruz. Türkiye'ye gelen turiste para harcatamıyoruz. Çünkü turist dışarı çıktığında korkuyor. Taksiye bindiğinde dolandırılma korkusu yaşıyor." dedi. Gelen misafirin pahalı ürün alacağı için dışarı çıkmadığını söyleyen Alparslan, "Halka turizm bilinci vermeliyiz. Turist otele giriyor şehire katkısı olmuyor. Artık şehir turizmi gerçeği var. Sanat etkinlikleri olmalı, organizasyonlar düzenlenmeli. Madrid'te yüzde 27 olan işsizlik, yüzde 11'e düştü. Bu turizm sayesinde oldu." ifadelerini kullandı.

YÜZDEE 65'İ YABANCI

Wyndham markası ve Kalamış'taki Wyndham Grand Hotel hakkında da bilgi veren Mustafa Alparslan, "Wyndham, Türkiye'de faaliyet gösteren dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri. Toplam 7670 oteli ve 700 bin odası bulunuyor. 16 farklı marka ile hizmet veriyor. Markanın Türkiye'de 38 oteli bulunuyor. Bu yıl sonu itibariyle hedefleri 50 otele ulaşmak. Kalamış'taki otelimizde en üst segment olan Wyndham Grand markasına sahip. Otel Kalamış'ta olduğu için güzel bir konuma sahip. Misafirlerimizin yüzde 65'i yabancı, yüzde 35'i yerli. Otelde konaklayan müşterilerin yüzde 30'u tekrar otelimizi tercih etti. Bu çok iyi bir oran. Otelimizde 4 misafir katı ve farklı restoranlar bulunuyor. 3 bin 500 metrekare SPA alanı mevcut" dedi. Otel yatırımcısının turizm sektörüne 500 milyon dolar yatırım yaptığını belirten Alparslan, Avrupa yakasında 4 otelleri daha olduğunu söyledi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mustafa Alparslan İstanbul Türkiye Kalamış Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (28)

daha beter olun.:

fiş kesmezler vergi vermezler. . . türk insanını beğenmez yavura elli takla atarlar. . batsın hepsi

58
0
yanıtYanıtla
Erdem:

Yau bu haber com anlamiyorum köpük parti olan yarı çiplak hatunlar resim ne işi var bu haberde . gercek haber ve ona uygun bir resim ekleyen bari yau

38
0
yanıtYanıtla
GÖÇEBE KÜLTÜRÜ:

TÜRKLER GÖÇEBELİKTEN GELDİĞİ İÇİN ŞEHİR PLANLAMASINI BİLMEZLER. HELE İŞİN İÇİNE FIRSATÇILIK GİRİNCE ORTAYA REZİL ŞEHİRLEŞME ÇIKIYOR. ÇARPIK YAMUK SOKAKLAR, 50 METREKARELİK 500. 000 TL YE SATILAN ''REZİDANS'' DENİLEN TAVUK KÜMESLERİ, BURAYA TIKILMIŞ ZAVALLI İNSANLAR, ZEVKSİZ GRİ BETON YIĞINLARI VE BUNUN SONUCUNDA ASABİ, HER ŞEYE KIZAN, PSİKOLOJİSİ BOZUK İNSAN TİPLERİ. ŞEHİR PLANLAMASININ İNSAN MORALİ ÜZERİNE, DOLAYISI İLE ÜRETİMDEN EKONOMİYE OKULLAŞMAYA KADAR ETKİSİ VARDIR.

28
5
yanıtYanıtla
Alevi:

Tesbitin dogru ama irkci türkiyede yasayan büsrü irk ve milet var sirf türk demen olayin özünden ali koymus

yanıt5
yanıt5
AKAKPE:

OTELLER YANAŞIK DÜZEN AMA GECELİK FİYATLAR ARDIŞIK DÜZEN! BUNA HİÇ DEĞİNMEMİŞSİNİZ BEYEFENDİ! KİM DEDİ SİZE O GARABET VE MİMARİ AÇIDAN BEŞ PARA ETMEYEN VE BU YÜZDEN DOĞAL ORTAMA TAMAMEN ZARAR VEREN O OTELLERİ DİKİN DİYE!OLDU. DEVLET SİZE KARINIZI KATLAYACAK KADAR BEDAVA TEŞVİK VERSİN İSTERSENİZ!

28
0
yanıtYanıtla
ahmet21:

biz bu sayfada kürt türk her gün bi parça toprak için birbirimizi yiyiyoruz elin rus u iranlısı avrupalısı gelip bizim ülkeni en güzel yerinde tatil yapıyor ve filinta gibi gençleriz de onlara uşaklık ediyor.

19
1
yanıtYanıtla
ANAFARTA:

AKP VE EDOGAN SAYESINDE TURKIYE ANAYASASI, MISAKI MILLI SINIRLARI, GUVENLIK, EKONOMI, KOMUSULARLA ILISKILER, DIN VE TEMIZ POLITIKACI CARPIKLASTI

10
8
yanıtYanıtla
(ASİ GENÇ).Mobil-IOS:

Beter olsunlar Maaşlar 10 yıl öncesinin maaşları

15
2
yanıtYanıtla
ANTİYOBAZ:

YÜRÜYÜN GİDİN ŞURADAN BE! SİZDEKİ KAR MARJI BAŞKA HİÇBİR SEKTÖRDE YOK! MEVSİMSEL ÇALIŞIYORUZ OLACAK OKADAR DİYENLEREDE ALDANMAYIN SAKIN! BUNLAR DÜPEDÜZ DOLANDIRICI VE BUNU DEVLET TEŞVİĞİYLE YAPIYORLAR!

16
0
yanıtYanıtla
pertev:

o değilde. bir lahmacunu 250 tl ye satıp turistlerin ailecek tost yiyerek tatil yapmak zorunda kaldıkları ülkemde , kısaca o doyumsuz aç gözlü turizmciler bitirmiş olmasın turizmi.

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title