Haberler

Türkiye'de Stadyumu Olmayan İkinci İl Kars...

Türkiye stadyumu olamayan iki ilden birisi Kars, diğeri de Hakkari olduğu ortaya çıktı.

Türkiye stadyumu olamayan iki ilden birisi Kars, diğeri de Hakkari olduğu ortaya çıktı.

Kars'ta 2015-2016 Amatör Futbol karşılaşmalarının başlamasına kısa süre kalması ile stadyum sorunu spor kulüplerini kara kara düşündürüyor.

Kentte mevcut stadyumun yıkılmasından sonra yapılmaması ve ihalesinin geç yapılarak işe henüz başlanmaması amatör spor müsabakalarının nerede yapılacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Kars'ta Kafkas Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Sentetik Sahada kar yağana kadar maçlarını oynayacak olan amatör spor kulüpleri eksi 30 derece soğuk ve bununla birlikte oluşan dondan sonra sentetik sahada maç oynanmayacağını ileri sürerek yetkililerden stat konusuna çözüm bulmalarını istediler.

"KARS VE HAKKARİ'DE STADYUM BULUNMUYOR"

2015-2016 futbol sezonu ve büyükler amatör ligi karşılaşmalarının başlamasına kısa süre kala kentte stadyum olmadığını belirten Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Burhan Taş, Türkiye'de Kars ve Hakkari'de stadyum olmadığını söyledi.

10 Ekim 2015 tarihi itibariyle de Büyükler Amatör Ligini başlatacağına dikkat çeken ASKF Başkanı Burhan Taş, "Kars'ta stadyum sıkıntımız var. Türkiye'de stadyumu olmayan ikinci il pozisyonundayız. Birinci Hakkari, ikinci Kars. Bu iki ilin stadyumu yok. Mevcut olan stadyumun yıkımı yapıldı, yerine yenisinin ihalesi yapıldı. Tahmin ediyorum bu günlerde sözleşmesi yapıldı. 2 bin kişilik büyük bir atletizm pisti yapılıyor" dedi.

"SEMT SAHAMIZ VAR! SOYUNMA ODALARI YOK!"

Kars'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Halitpaşa Mahallesi'nde semt sahası olduğunu, bununda soyunma odaları bulunmadığını ifade eden Taş, "Bir tane semt sahamız var. Semt sahamızda maalesef soyunma odaları yok. Ama yeni yapılacak olan stadyumun ihalesinde soyunma odaları ve ışıklandırma sistemleri mevcut. Yapılırsa soyunma odalı ve ışıklandırma sistemli bir stadyumumuz olacak. Bu yıl ki amatör müsabakalarımızı büyük ihtimal Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Abamüslüm Güven Sentetik Stadyumunda oynayacağız. Rektörlüğümüzden bu konuda yardımcı olmalarını istedik" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Taş Hakkari Türkiye Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title