Haberler

Türkiye'de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye'de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Antalya'da 48 okula 200 bisiklet verildi.

ANTALYA  (AA) - Sağlık Bakanlığınca yürütülen " Türkiye'de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Antalya'da 48 okula 200 bisiklet verildi.

Antalya Valisi Muammer Türker, Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde düzenlenen bisiklet teslim töreninde yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun giderek yaşlandığını söyledi.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinden ABD'de ortalama yaşın 39, Avrupa'nın birçok ülkesinde ise 42-43 civarında olduğunu bildiren Türker, Almanya gibi bir ekonomi devinde yaş ortalamasının 47'nin üstünde bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin ise yaş ortalamasının 30 civarında olduğunu anlatan Türker, şöyle devam etti:

"Bu, nüfusumuzun genç olduğu anlamına geliyor. Yani ülkemizin nüfusunun yüzde 50'si 30 yaş ve altı gençlerden oluşuyor. Nüfusumuz çok dinamik ve gelecek vadediyor. Hem ekonomik hem de siyasi bir güç olarak çok önemli potansiyele sahibiz. En önemli varlıklarımızdan biri bu genç nüfustur. Genç nüfusu devlet olarak milletimizin her türlü imkanını kullanmak suretiyle çok iyi eğitiyoruz. Eğer bunları iyi yetiştirmez, geleceğe hazırlamazsanız bu sefer sıkıntılar baş gösterir. Onun için hem beden hem akıl hem de ruh sağlığı yönünden gençleri çok iyi yetiştirmemiz lazım."

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Antalya'daki 430 bin öğrenciyi iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını, kentin göç alması nedeniyle farklı kültürlerden oluştuğunu ifade etti.

"Hedefimiz ortak bir kent kültürü oluşturarak milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirmek" diyen Gülay, hayırseverlerin de desteğiyle Antalya'da modern birçok okul yapıldığını belirtti.

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının ortak projesinin Antalya'da uygulanmasının kendilerini heyecanlandığını dile getiren Gülay, öğrencilerin derslerden sonra bu tür sportif faaliyetlerle uğraşmalarını istediklerini söyledi.

Dağıtılan 200 bisikleti 48 okulumuza vereceklerini bildiren Gülay, "Antalya, velilerimizle gerçekten spora önem veren bir kent. Okullarımızda 106 bin 461 lisanslı öğrencimiz var. Nüfusa göre sıralama yaptığınızda Türkiye birincisi olarak bakanlıklarımız ilan ediyor" dedi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir ise yapılan araştırmalarda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de obezite sıklığının arttığını, özellikle çocuk ve gençleri etkisi altına almaya başladığının görüldüğünü vurguladı.

Özdemir, 0-5 yaş grubu çocuklarda obezite sıklığının yüzde 8,5, fazla kiloluluğun ise yüzde 17,9 olduğunu vurgulayarak, "Türkiye genelinde 19 yaş ve üzeri tüm yetişkin bireylerde obezite görülme sıklığı yüzde 30,3, hafif şişmanlık görülme sıklığı ise yüzde 34,6'dır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Türker, Gülay ve Özdemir tarafından "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Daha sonra da bisikletler, öğrencilere verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Gülay Muammer Türker Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title