Haberler

Türkiye'de Kurulacak Tank Fabrikasına Alman Meclisi'nden Engel

Alman silah üreticisi Rheinmetairin Türkiye'de kurmayı planladığı tank fabrikasını, Alman Meclisi Sur'daki operasyonları gerekçe göstererek veto etmeye hazırlanıyor.

Türkiye ve Almanya arasında bir süredir devam eden siyasi gerginlik iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de etkilemeye başladı. Alman basınında yer alan haberlerde ülkenin önde gelen silah üreticilerinden Rheinmetall'in uzun süreden beri Türkiye'de kurmaya çalıştığı yeni tank fabrikası için gerekli izinlerin Alman meclis komisyonundan çıkmayacağı bilgisi yer aldı.

Pkk'YA KARŞI KULLANILMASINI İSTEMİYORLAR

Habertürk'te yer alan habere göre Alman yetkililer olası iptallere gerekçe olarak Alman teknolojisine sahip silahların Güneydoğu'da PKK'ya karşı kullanılmasından endişe edilmesini gösterdi. Almanya Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, Rheinmetall'in Türkiye'de fabrika kurma planları ile ilgili yaptığı açıklamada, yurtdışında bir şirket kurmak için Alman hükümetinin iznine ihtiyaç olmadığını fakat teknoloji transferi için bu iznin gerekli olduğunu söyledi.

SON KARAR 26 NİSAN'DA VERİLECEK

Rheinmetall diğer Alman savunma şirketi Krauss Maffei ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan Leopard 2 tankının üreticisi durumunda. Diğer yandan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den Almanya'ya askeri alanda 11 farklı ithalat talebi geldiği ancak bunların tamamının Alman hükümeti tarafından silahların Türkiye'nin Güneydoğu bölgesinde kullanılacağı gerekçesiyle geri çevrildiği biliniyor. Rheinmetall'in Türkiye'deki fabrika inşaatına yönelik son kararı, 26 Nisan'da Alman meclis komisyonu verecek.

TANKSAVARA KARŞI ÖZEL SAVUNMA

Rheinmetall CEO'su Armin Papperger, p Türkiye'nin DEAŞ militanlarıyla mücadelede 10 adet Leopard savaş tankının tahrip olmasının ardından, elindeki bu tanklar için savunma sistemleri almak istediğini ve Rheinmetall'in bu sözleşme ile ilgili olarak Türkiye ile temasların sürdürdüğünü söyledi. Şirketin geliştirdiği 'Hard Kili' adlı savunma sistemini Türkiye'de kuracağı fabrikada kullanacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Habertürk Almanya Türkiye PKK Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title