Haberler

Türkiye'de İşletmelerin Dijitalleşme Endeksi %48

Güncelleme:

Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla "Yarına Hazırım" Platformunu geliştiren Vodafone, böylece işletmelerin dijitalleşme sürecine destek olmayı hedefliyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, bu vizyonunun somut yansımalarını oluşturan yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Vodafone'un dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı şirketlerinden Accenture ile birlikte yürüttüğü araştırmaya göre, Türkiye'deki işletmelerin dijitalleşme endeksinin %48 olduğu ortaya çıktı. www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açılan Yarına Hazırım Platformu, işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ve hazır olmak için neye ihtiyaç duyduklarını anlamalarını sağlıyor. Vodafone Grubu'nun "Ready Business" konseptinin Türkiye'de ilk kez hayata geçirildiği bu platformun, Grubun faaliyet gösterdiği diğer ülkelere de örnek olması hedefleniyor.

" Türkiye'nin dijitalleşme skorunu %75'e çıkaracağız"

Yarına Hazırım Platformunun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

"Müşterilerimizin ihtiyacı, en önemli önceliğimizi oluşturuyor. Yarına Hazırım Platformunu, kurumsal müşterilerimizin daha iyi bir gelecek için ulaşmak istedikleri dijitalleşme hedefine hizmet etmek üzere geliştirdik. Platform, Türkiye'de liderliğini yapmaya aday olduğumuz dijital dönüşümün en somut adımlarından biri olma özelliğini taşıyor ve daha rekabetçi bir yeni nesil özel sektörün oluşmasına katkı sağlıyor. Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye'deki işletmelerin %48'lik dijitalleşme oranıyla, büyük bir gelişim alanına sahip olduğunu görüyoruz. Kurumların dijitalleşme sürecine destek olmak üzere geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformuyla, ilk etapta Türkiye'deki işletmelerin dijitalleşme endeksini %75'e çıkarmayı hedefliyoruz. Uzun vadede hedefimiz ise Türkiye'de işletmelerin en az %50'sini %80'lik dijitalleşme endeksine kavuşturarak, ülkemizi dijital dünyada üst sıralara taşımak. İşletmelerin dijitalleşmelerini artıracak çözümler finansal kârlılıklarına da olumlu katkı sağlayacaktır. Çünkü tüm dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda bu işletmelerin kaynaklarını artırmadan; gelirlerini sektörlerinin %9 üzerinde büyüttüklerini, kârlılıklarının sektörlerinin %26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin %12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz."

Yarına Hazırım Platformunun Vodafone Grubu tarafından geliştirilen "Ready Business" konseptine dayandığını belirten Öğüt, bu platform sayesinde Türkiye'nin, Grubun bu vizyonunu somut bir uygulamayla hayata geçiren ilk Vodafone ülkesi olduğuna dikkat çekti. Öğüt, "Yarına Hazırım Platformunun temelini oluşturan ve Accenture işbirliğiyle yaklaşık 9 aylık bir çalışma sonucunda geliştirdiğimiz Dijitalleşme Endeksi'nin, Vodafone Grubu içerisinde de örnek bir uygulama olacağını düşünüyoruz" dedi.

"440 işletmeye ulaştık, hedefimiz 30.000 işletme"

Toplantıda Yarına Hazırım platformu hakkında ayrıntılı bilgi veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, platformun tamamen müşteri içgörüsüyle ortaya çıktını ifade ederek, şunları söyledi:

"Platformda yanıt aradığımız sorular, müşterilerimizden aldığımız geribildirimler sonucunda belirlendi. Buna göre işletmeler, iş dünyasının çok hızlı bir şekilde değiştiğini ve değişen bu dünyada sürekli hazır olmaları gerektiğini kabul ediyorlar. Özellikle KOBİ'lerin büyük firmalardan farklı olarak kaynakları kısıtlı ve sürekli yeni yatırım yapacak güçleri yok. Dolayısıyla, ellerindeki kaynaklarla daha fazlasını yaparak 1 değil 2 üretmeleri gerekiyor. Yarına Hazırım Platformunun ana hedef kitlesi KOBİ'ler olmakla birlikte her ölçekten işletme, Vodafone müşterisi olsun olmasın, bu hizmetten yararlanabiliyor. Tamamen dijitalleşme kavramı üzerine kurduğumuz ve ücretsiz olarak yararlanılabilen bu Platform ile ilk etapta 440 işletmeye ulaştık. Araştırmamız hızla devam ediyor, hedefimiz Türkiye çapında 30.000 işletmeye ulaşmak."

Türkiye'deki işletmeler var olan çözümleri kullanmıyor

Yarına Hazırım Platformuna katılan şirketlerden çıkan ilginç veriler şu şekilde:

o Her 10 işletmeden 6'sı sahada araç kullanıyor. Ancak %76'sı araçlarını takip etmiyor.

o Her 10 işletmeden 6'si sahada ekibi ile iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak %96'sı ekipleri arasında anlık iletişim sağlayacak teknolojileri kullanmıyor.

o Her 10 işletmeden 7'si müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak bu işletmelerin %55'i bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanmıyor.

o Her 10 işletmeden 6'sının işyeri dışında tahsilat yapmaya ihtiyacı var. Ancak %43'ü müşterilerine kolay ödeme imkanı sunan Mobil Pos teknolojisini kullanmıyor.

o Aynı şekilde her 10 işletmeden 4'ünün işini internet ortamına taşıyarak satış yapmaya ihtiyacı var. Ancak %63'ü bu ihtiyacına yönelik teknolojik çözümü kullanmıyor.


İşletmelere, endekslerini artırmak için önemli ipuçları verilecek

İşletmeler, Yarına Hazırım Platformunda uygulamayı kullanarak dijitalleşme endeksini ve ihtiyaçlarını belirledikten sonra, isterlerse, verimliliklerini artıracak Vodafone İş Ortağım çözümlerine ulaşabiliyorlar. Bu kapsamda, müşterinin ihtiyacını karşılamak üzere, Ekip Yönetimi Çözümleri, Operasyonel Yönetim Çözümleri ve Müşteri Bağlılığı Çözümleri olmak üzere 3 başlıkta toplanan Vodafone İş Ortağım çözümlerinden en uygun olanı öneriliyor.

Toplam Teknoloji Çözümleri ile daha dijital şirketler

Vodafone çözümleriyle dijitalleşerek verimliliğini artıran şirketler, aldıkları olumlu sonuçlarla dijital skoru düşük şirketler için örnek teşkil ediyor. Örneğin;

o Ford Türkiye, Connected Trucks projesinde %60'a kadar süreçlerin denetimini sağlayarak Vodafone'un M2M çözümüyle müşterilerine %20'ye varan operasyonel verimlilik sağladı.

o Lipton Türkiye, Vodafone Tablet Aplikasyonu projesi ile anında sahadan veri transferi sağlayarak operasyonel verimliliğini artırdı.

o Danone-Hayat Su, Connected Cabinet projesi ile soğuk dolapların uzaktan yönetilmesini Vodafone M2M teknolojisi ile sağlayarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

İşletmeler, dijitalleşmelerini artıracak çözümlerle finansal kârlılıklarına da olumlu katkı sağlayabiliyor. Örneğin;

o Araç takip sistemi kullanan işletmeler %15'e varan oranda yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.

o Müşterilerine toplu mesaj ile tanıtım yapan işletmeler satışlarını %28'e varan oranlarda artırabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gökhan Öğüt Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title