Haberler

Türkiye'de İlk Kez 'Kara Kurt' Görüntülendi

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü öğretim görevlisi Yasin İlemin, 2004 yılından bu yana yürüttüğü yaban hayatı ve özellikle de yırtıcı memeli türlerine yönelik çalışmaları kapsamında son olarak Türkiye'de ilk defa melanistik (kara) kurdu görüntüledi.

BU KARE, TÜRKİYE'DEKİ İLK KAYIT

Karakulak, bozayı gibi yırtıcı türler üzerinde ağırlıklı çalışmalar yürüten İlemin'in Batı Anadolu'da denize çok yakın bir mesafede ve çok düşük rakımda fotokapan yöntemiyle görüntülediği melanistik kurda ilişkin bu fotoğraf, Türkiye'deki ilk kayıt oldu.

EN BÜYÜK ENDİŞE BİLİÇSİZCE AVLANMA

Hangi il ve bölge olarak görüntülendiği noktayı türün popülasyonunun tehlikeye atılmaması için açıklamak istemeyen İlemin, "Bilinçsiz avcılardan endişe duyuyoruz. Maalesef Batı Anadolu'nun birçok ilinde bilinçsizce ve gelişigüzel her türlü yaban hayvanı cezası olsa da avlanıyor. Özellikle yırtıcı türlerin avlanması ve ekosistemlerden çekilmesi ülkemiz yaban hayatı açısından olumsuz sonuçlar doğuracak ve doğal denge bozulacaktır" dedi.

Ülkemiz için tam melanistik kurt bireyi olarak ilk kayıt olduğunu belirten Yasin İlemin, şunları söyledi:

"Bu kareden birkaç saniye sonra ise muhtemelen dişisi olan normal post deseninde sahip diğer kurt geçiyor. Bu bireyin ne derece koyu bir melanizme sahip olduğunu karşılaştırabilmek için iyi bir belge.

Bilindiği gibi kurtlarda melanizm iki nedenden kaynaklanabilir, köpeklerle çok uzak geçmişte hibritleşme veya post renginden sorumlu genlerin doğal kombinasyonu sonucu. Çalışmanın detayları ile ilgili makalemiz mart ayında yayınlanacak."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Batı Anadolu Fethiye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500

Yorumlar (12)

REFsarya@hotmail.com:

Bunuda vururlar Dünyayı sadece kendilerine ait bir yer vurmayıda spor sanıyorlar insanmış insanlıkmış böyle bir deyimi insanlık haketmiyor şefkatli duygulu dost olan bir cok hayvan var onların ismi söylemneli

47
7
yanıtYanıtla
Önce Vatansezai55@web.de:

Umarim bizim geri zekali yaratiklara yakalanmaz bu garibim

43
2
yanıtYanıtla
doga ve güzellikleribabakaan12345@hotmail.com:

Insallah iki ayakli hayvanlar bu Kurta zarar vermez ,polis ve jandarma avcilik diye doganin katledilmesine hayvanlara katliam yapilmasina sert önlem almali.Cahil avcinin tüfegini kafasinda kirin

31
2
yanıtYanıtla
cahılfrenbogaz@yahoo.com:

aman ne buyuk haber.derhal ödullendırmek lazım hocayı..yok yok doç olabılır bu çalışmayla

1
17
yanıtYanıtla
efekentlihates1903@yahoo.co.uk:

İŞGÜZARLIĞA GEREK YOK.BİRİLERİ GÖREVİNİ YAPIYORSA SAÇMACA ELEŞTİRİLMEMELİ.

yanıt0
yanıt0
Solingen Adleritirazimvar57@hotmail.de:

CenneT Vatanimda Yok Yok...

13
3
yanıtYanıtla
volkan açıkyolvolkan-bjk1313@hotmail.com:

5 yıl önce bitlis mutki de görmüştük kara kurdu. Türkiyede yaban hayatı tehlikede bence bir an önce yaban hayatını koruma ve geliştirmede büyük adımlar atılması gerekir...

13
1
yanıtYanıtla
arafat tandefaultx@trashmail.net:

Kara Kurt sadece Amerika da yasadigi biliniyor. Ülkemde ki doga güzeligi hangi Ülkede varki. Sadece su Milletim bunun degerini bir bilebilse varya...

12
1
yanıtYanıtla
gürkanasdda@gsdfsf.com:

Trakya ve Ege'de domuzların sayısının son derece artmasının sebebi kurtların avlanmasıdır.Devlet bir miktar kurtu üretip yabana saldı.Ama artık domuzlar o kadar fazla ürüyor ki kurtlar sabah akşam domuz yavrusu yese nafile.

11
1
yanıtYanıtla
Hadi BEYeyueg@uhzs.com:

hadj be ordain bizim çomar bu

4
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title