Haberler

Türkiye'de İlk Defa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Basın Toplantısı Yaptı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı, Türkiye'de bir ilke imza attı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ilk kez bir basın toplantısı düzenleyip, basın mensuplarına brifing verdi.

ABD'den alışkın olduğumuz ve "Beyaz Saray Sözcüsü" diye bildiğimiz görev Türkiye'de de hayata geçti. Josh Earnest'in ABD'de yaptığı göreve Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın getirildi. Kalın, bugün Saray'daki ilk basın toplantısını yaptı.

İlk kez düzenlenen toplantıda Kalın şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yakında külliye olarak ifade edilecek olan bir cumhurbaşkanlığı sarayı inşa edildi. Bu cumhurbaşkanlığı sarayının ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Burası milletin sarayıdır. Devletin temsil edildiği yerdir. Gelen yerli yabancı konuklar geniş yelpazede misafirleri ağırladığımız yerdir. Burada makam katı ve yanlarda iki tane hizmet binası olmak üzere açılmış bulunmaktadır. Bütün projeler tamamlandığında burası cumhur ile reisinin buluştuğu tam külliye haline gelecek ve halkımızın da hizmetine açılacaktır.

SOMALİ ZİYARETİ VE KILIÇDAROĞLU'NUN KİTAP İDDİASI

Somali'de Türkiye'nin yardımlarıyla açılan hastanede Cumhurbaşkanımız hastaları da ziyaret etmiştir. Oradaki hasta çocuklara boyama kitabı hediye edildi. Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığı hepinizin malumu.

Ana muhalefet liderinin böyle bir duruma düşmesi üzüntü verici. Ana muhalefet lideri buyursun Somali'ye gitsin. Türkiye'nin yaptığı yardımların ne anlam taşıdığını kendileri sorsunlar. Bu kitabı da zannediyorum arkadaşlarımız basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşacaklar.

FRANSA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından dünyada bir infial oldu ve teröre karşı bir duruş sergilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Ocak'ta Sayın Hollande ile telefon görüşmesi yaptı. Bu saldırıyı kınamakla birlikte İslamafobia ile ilgili hararetli bir tartışma başladı. Sayın Hollande'ın tavrı takdire şayandır. İslamaofobik ve İslam karşıtı söylemlerin hukuki müeyyide ile cezalandırılması gerektiği şeklindeki sözlerini özellikle takdir ettiğimizi söylemek isterim.

YUNANİSTAN SEÇİMLERİ

Yunanistan'daki seçimleri yakından takip ettik. Her düzeyde iyi ilişkilerin geliştirilmesi öncelikli hedefimizdir. En son olarak sayın başbakanımız kalabalık bir bakanlar heyetiyle Yunanistan'a gitmişti. Sayın Çipras'ın başbakan seçilmesini tebrik ediyoruz.

ÇANAKKALE 2015

Cumhurbaşkanımızın himayelerinde çalışmalar devam etmektedir. Ülkemizde pek çok ülkeden misafirle kutlanacaktır. Milletimizin büyük fedakarlıklarla tarih yazdığı anlardan biridir Çanakkale Savaşları. Bu törenler 24 Nisan'da başlar ve 25 Nisan'da da devam eder. Bu sene de öyle olacak. Bu yıl bu kutlamalara 100'e yakın devlet ve hükümet başkanı davet edildi. Şu ana kadar da pek çok teyit geldi. 2015 yılında sayın cumhurbaşkanımız 5 aylık sürede gösterdiği performansı devam ettirecektir. Aynı yoğunlukta çalışmalarını devam ettirecektir. 2023 vizyonuna ulaşılmasında sayın cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler hepimizin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

SORU-CEVAP

Saray'daki yargı mensuplarıyla buluşmada neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu yemek son yıllarda adeta bir gelenek haline gelmiş bir buluşmadır. Kurumlar arasındaki uyumun sağlanması cumhurbaşkanımızın görevlerinden biridir. Son derece sıcak bir ortamda buluşma gerçekleşti.

Teşkilat yapısıyla ilgili gölge kabine benzetmesi yapılıyor. Bu uyum nasıl sağlanacak? Hükümetle Beştepe nasıl çalışacak? Çözüm süreci koordinasyonu Cumhurbaşkanlığı tarafından mı yapılacak?

Yeni cumhurbaşkanlığı şeması tamamen cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda işleyen bir mekanizmadır. Bunu başka bir yapı gibi görmek çok yanlış olur. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız arasında tam bir uyum vardır. Mükemmel bir koordinasyon söz konusudur. Bundan sonra da aynı uyum ve koordinasyon devam edecektir. Bu teşkilatların sayısı artırılabilir azaltılabilir. bunlar tamamen doğrudan cumhurbaşkanımıza hizmet etmek üzere kurulmuş başkanlıklardır. Atamalarla ilgili peyderpey başkanlıklara atamalar yapılıyor. Buralara liyakati olan arkadaşların atanmasını devam ettireceğiz. Çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele üzerinde ısrarla durulan konulardır.

Esad'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri...

Mülakatı okudum. Kendisinin nasıl gerçeklerden uzak hezeyan dünyasında yaşadığını bir kez daha gördük. Esad rejiminin meşruiyetini kaybettiği bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Beşar Esad'ın bu mülakatta kullandığı ifadeler kendi meşruiyetini kabul etmesinden başka bir şey değildir. Kendi vatandaşlarını varil bombalarıyla öldüren birinin 2 milyon Suriyeli'ye kucak açmış Türkiye'yi suçlaması asla mümkün değildir. Beşar Esad rejiminin yerinde kaldığı bir düzende Suriye'ye barışın gelmesi mümkün olmayacaktır.
Türkiye Suriyeli mültecilere gerektiği sürece yardımcı olacaktır.

Süleymanşah Karakolu hakkındaki iddialar...

Bize ulaşan bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim: Olağanüstü şartlara rağmen Süleymanşah karakolundaki askerlerimizin ihtiyaçları düzenli olarak sağlanmaya devam etmektedir. DEAŞ'ı hesap ettiğinizde bugüne kadar tek bir askerimizin burnunu kanamaması bizim, için sevinç kaynağıdır. İlgili kurumlarımızın açıklamalarını esas almanızı öneririm.

Tek başkanlık sistemi ne demektir? Yapılan bir çalışma var mı?

Türkiye daha iyi nasıl idare edilir sorusu tek kamara mı çift kamara mı yoksa tek bir meclisin olduğu bir başkanlık sistemi mi sayın cumhurbaşkanımız bunu gündeme getirdi. Bu farklı modeller değerlendirilebilir. Bunların tartışılması Türkiye'deki siyaseti zenginleştirecek tartışmalardır.

Küba ziyaretinde cami temeli atılacak mı? Sayın İbrahim Saraçoğlu'nun Cumhurbaşkanı Danışmanı olduğu doğru mu?

Sayın Saraçoğlu cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak katıldılar. Hayırlı uğurlu olsun. Küba ziyaretinde cami temeli atma gibi bir şey söz konusu değil. Programımızda yok.

Erdoğan yurt içi ziyaretlere ne zaman başlayacak?

Sayın cumhurbaşkanı her zaman sahada. İl ziyaretleri bağlamında bir planlama yapılmakta. Teşekkür ziyaretleri yapmayı planlıyor kendisi. Önümüzdeki günlerde şekillenecek. Mısır'da geçtiğimiz 25 Ocak'ta bazı gösteriler yapıldı ve 20'ye yakın gösterici hayatını kaybetti. Bu olaylardan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Darbenin yapıldığı 3 temmuzdan bu yana binlerce kişiyi öldüren darbe rejimini kınadığımızı ifade etmek isterim. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beşşar Esed Beyaz Saray Yunanistan Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (63)

@MAVI:

YARGILANACAGINIZ GÜNLERI DÖRT GÖZLE BEKLIYORUZ,

20
20
yanıtYanıtla
sedat:

Bir akli selim AKPli cevap versin, kim bu Arap bozuntusu adam? Hiç Türk e benze hali var mi? Memlekette o kadar vatan evladı ISIZ dururken bu Arap neyin nesi? Nasil böyle bir konuma gelebiliyor? Bu AKP neden milleti bu kadar kutuplara ayirdi? Benim Atalarım kurtardı bu vatani, bu el alemin Arabi değil. . Yuh size ya. .

19
11
yanıtYanıtla
Ğ:

La de get, ABD''yi örnek almışız da açıklama yapan adamın tipe bak, bizim caminin imamı gibi :DAdamlar hala Küba''ya cami diyorlar. Kübalılar istemiyor oğlum, ne çeşit şakacısınız la siz. Dünyaya rezil olduk yok Amerika''da cami varmış önceden de, şunu hala savunmaya çalışıyorsunuz ya. La çeviri hatası çeviri!

14
15
yanıtYanıtla
Musa ÖztürkMobil-IOS:

Yolun izin acik olsun ALLAHIM sana hayirli Uzun omurler versin yoksa yoksa bu vatani senden baska kimse yonetemez

15
13
yanıtYanıtla
OSMANİYELİ:

başkanlık sistemine doğru sonu dikdatördük. . . .

17
11
yanıtYanıtla
DÖŞEMECİ GELDİ:

makarna kömür dağıtan yer varmı. .

17
10
yanıtYanıtla
erol ateş:

somaliye yardım diyorsun evet derim önce kendi insanını doyur halkın düze çıksın kara para ile zenginlerin mallarını yardım göstermeden makarna kömürle kandırmadan eşit sevyeye getir zaten develete iş düşmez millet devlete sormadan yardım yapar herkese

17
10
yanıtYanıtla
tufan:

Eli düzü düzgün şöyle eğitimi yüzüne vurmuş kibar bir türk bulamadınız mı ? ABD yi örnek aldık diyorlar abd hem görünüşüne hem eğitimine bakıyor biz neye bakıyoruz anlamadım

23
4
yanıtYanıtla
vifi hattı:

AKP ile beşkarış suratlı , kibirli, adamlar doldu inanın gülmeyi unuttuk sayelerinde bu sözcüde aynı nevar yaptığın iş ne bune hava civa

13
10
yanıtYanıtla
cengmobilWeb@haberler.com:

Allah ın izniyle, ok yaydan çıkmıştır.hedefe gidene kadar önüne geleni deler geçer ...Ha o “ok “un 1 tane olduğunu sanmayın milyarlarcası hemen arkasından geliyor..

18
4
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title