Haberler

Türkiye'de İç Anadolu ve Ege Bölgelerinde Yaşanan Kuraklık Edirneli Buğday Üreticisinin Yüzünü...

Tarlada SAP HALİNDE SATIYORUZ Bölgede yağış olması nedeniyle buğdayın sapının uzun olduğunu bu nedenle hayvan yemi olarak kullanılan samanında merkezi haline geldiklerini söyleyen Edirneli üretici Tuncay Aladağ, Eskiden balya olarak satılan samanı bu yıl sap olarak tarlada satıyoruzödedi.

Tarlada SAP HALİNDE SATIYORUZ

Bölgede yağış olması nedeniyle buğdayın sapının uzun olduğunu bu nedenle hayvan yemi olarak kullanılan samanında merkezi haline geldiklerini söyleyen Edirneli üretici Tuncay Aladağ, Eskiden balya olarak satılan samanı bu yıl sap olarak tarlada satıyoruzödedi. Edirne'ye saman alıcılarının Eskişehir ve İzmir'den geldiğini belirten Aladağ, Biz buğday üreticileri olarak bu yıl bereketli bir yıl geçiriyoruz. Bereketli geçen yılda buğday fiyatları artacağına sürekli düşüyor. Geçtiğimiz hafta tonunu 850 TL'den verdiğimiz buğday bu hafta 650 TL'ye kadar düştü. Buğday fiyatı düşerken samanın prim yapması üreticinin yüzünü birazda olsa güldürdü. Bu yıl samanın balyası dekar başına hem daha çok verimli hem de fiyat olarak daha pahalı satıyoruz. Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen alıcılara anlaşmaya göre, dekar başına 5 litre mazot karşılığında samanı tarlada satıyoruzödedi. Edirneli Buğday üreticileri 18-20 kilo arasında değişen yaklaşık 6 TL'ye satılan saman balyasının fiyatının kış aylarında yüzde yüz oranında artacağını tahmin ediyor. Kentin bazı köylerinde biçerdöverciler tarlaları biçme parası almadan saman karşılığında yapıyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Aladağ Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title