Haberler

"Türkiye'de Her Yıl Pazar Payımızı %20-30 Artıracağız"

Güncelleme:

EFI, global satın almaları ve rekor ciroya ulaşmasıyla global pazarda dikkat çekerken Türkiye'de de atağa kalktı.

EFI Satış Direktörü Sidney Ouahnoun:

Distrübütörüne destek olabilmek ve gelişmeleri yakından takip edebilmek amacıyla Türkiye'ye özel atama yapan ve bölge pazarında etkisini artırmak için Lidya Grup ile anlaşma imzalayan EFI, Avrupa pazarındaki büyüme hedefinde Türkiye'yi stratejik ülke ilan etti.

Her yıl cirosunun %16'sını Ar&Ge'ye ayıran baskı sektörünün lider oyuncularından EFI, 30 Eylül'de son bulan 2015 yılı 3. çeyreğinde; geçen yılın aynı dönemine göre %16 büyüme yakalayarak, 228,7 milyon USD tutarında rekor ciro açıkladı. İki sene önce seramik üzerinde baskı yapan dijital makina üreticisi İspanyol Cretaprint'I, yakın geçmişte ise testil sektöründe baskı yapan İtalyan Reggiani ile geniş format dijital baskı makinası üreticisi İsrailli Matan firmasını satın alan EFI, 2016 hedef cirosunu 1 milyar USD olarak açıkladı. Türkiye yatırımlarına hız veren EFI, geniş format baskı makinaları pazarında, Anadolu'da Lidya Grup ile ilerleme kararı aldı. EFI, hızlı tüketim malları, güzellik ve lüks tüketim sektörlerini lokomotif; ambalaj ve dekorasyon sektörünü ise Tükiye'de büyüyen pazarlar olarak görüyor.

Bekir Öz: "EFI ile Türkiye'de önemli başarılara imza atacağız"

Ekonomik krizler dahil her yıl çift haneli büyüme elde eden ve Anadolu'ya yaptığı yatırımlarla sektörde farklılaşan Lidya Grup, çoklu marka stratejisine önemli bir marka daha dahil etti ve EFI ile anlaşma imzaladı. Global markaların yerelde güçlü iş ortaklarına ihtiyacı olduğuna değinen Lidya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Öz "Hiçbir global markanın yerele hakim bir iş ortağı yoksa pazarda sürdürülebilir bir başarı elde etmesi mümkün değil. 2012 yılında çoklu marka stratejimizi açıkladığımızda, bugünleri planlamıştık. EFI'nin yapıya katılmasıyla ürün gamımızda toplam çözüm sunabilme potansiyeline ulaştık. %100 Türk sermayeli şirketimiz faaliyette bulunduğu ilin ticaret odasına kayıtlı yerel yapılanması, güçlü organizasyonel yapısı ve servis ağıyla global şirketlerin dikkatini çekmeye devam edecek. EFI ile Türkiye'de önemli başarılara imza atacağız" dedi.

EFI'nin 60 Ülkeden Sorumlu Satış Direktörü Sidney Ouahnoun bu işbirliğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu:


"Türkiye'ye önemli ve özen isteyen bir pazar"

Türkiye pazarı EFI için çok önemli ve özen isteyen bir pazar. Hem ülkede bizi temsil edecek satış direktörü atadık hem de güçlü bir oyuncu olan Lidya Grup ile anlaşma imzaladık. Nathalie Hızveren'in ekibe katılması ile birlikte Türkiye'nin lokal özelliklerine daha hakim olabilmeyi ve müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz.

Dijital baskı dünyasını büyüten; kaliteli ve hızlı üretim talebi

Hangi sektör olursa olsun endüstriyel baskı makinaları pazarını büyüten sebeplerin başında; markaların ve pazarlama ekiplerinin hem kaliteli hem de çok hızlı üretim talepleri olması yatıyor. Hızla değişen pazarda pazarlama ekipleri, limitli bir sürede efektif ve fark yaratacak kampanyalar, markalarının konumlandırmasında önemli rol oynayacak kaliteli ve inovatif baskılar bekliyorlar.

"Türkiye'deki güçlü seramik sektörü bizi heyecanlandırıyor"

Bildiğiniz gibi seramik sektörü de Türkiye'de güçlü bir sektör ve ileride daha da güçleneceğini tahmin ediyoruz. Türkiye'deki güçlü seramik sektörü bizi heyecanlandırıyor.

Tekstil, hızlı tüketim malları, güzellik ve lüks tüketim lokomotif; ambalaj ve dekorasyon büyüyen pazarlar…

Dijital dünyanın, bu hızlı süreçlere en iyi ayak uyduran teknoloji olarak geleceği parlak gözüküyor. Örneğin 7 pikolitre baskı kalitesi sayesinde; çok net ve kusursuz görseller, beyaz renkle basma kabiliyeti sayesinde; cam ve pleksiglas gibi transparan malzemelerde, metal, ahşap veya renkli yüzeylerde muhteşem baskılar elde edilebiliyor. LED teknolojisi sayesinde; ince ve ısıya karşı reaksiyon gösterebilecek malzemeler üzerine baskı yapılabiliyor. Bu anlamda, tekstil, hızlı tüketim malları pazarı (FMCG), güzellik sektörü ve lüks markaların beklentileri pazarda lokomotif bir rol oynasa da ambalaj ve dekorasyon gibi farklı sektörlerden daha büyük pay almaya devam ediyoruz.

"Analog makina pazarından pay almaya devam edeceğiz"

Analogdan dijitale geçtiğimiz bu devirde, dijital baskı makinalarının analog makinaların pazarından pay almaya devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye ekonomisi gelişmeye devam ediyor. Teknolojik yeniliklere çok açık ve olağanüstü potansiyele sahip bir ülkeniz var. Dolayısıyla biz de EFI olarak Türkiye pazar payımızı her sene %20-30 arası artırmayı planlıyoruz.

Lidya geniş formatta Anadolu'daki gücümüzü oluşturacak

Matan'ın ürün grubu, EFI Vutek ürün yelpazesini tamamlıyor ve ayrıca Türk pazarına çok uygun özellikler sunuyor. Lidya, EFI geniş format ürün grubunu pazarda temsil edecek ve Anadolu'daki gücümüzü oluşturacak. Hibrid tabir edilen bu segmentte; LED teknolojisiyle birlikte Flatbed ve roll to roll ürünler mevcut . Bu ürün grubunun fiyat konumlandırması, yapılan yatırımın hızlı bir şekilde geri dönüşünü sağladığından dünyanın her yerinde çok rağbet görüyor. Bunun yanı sıra EFI Matan ile roll to roll ürün grubunda da 3,5 ve 5 metre seçeneklerimizle sektördeki bütün ihtiyaçlara cevap vereceğiz.

Maliyet modeli, Yeşil "UV" mürekkebi ve LED teknolojisi

Matan, 4 renk veya 8 renk özellikleri, beyaz baskı seçeneği, 7 pikolitreden 40 pikolitreye farklı ürünlerle geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ayrıca teknolojisini güçlü kılan önemli bir takım özellikler de sunuyor: "Parallel dropp size" teknolojisi, roll to roll'dan flatbed'e hızlı geçiş, kolay medya yerleşimi, rekabetçi maliyet modeli (az malzeme israfı, az iş gücü gereksinimi ve ekonomik mürekkep kullanımı), doğaya saygılı kokusuz "yeşil" UV mürekkebi ve Quantum serisindeki LED teknolojisi Matan'ın tercih edilmesini sağlayan özelliklerden. Bu teknolojik avantajların yanı sıra müşterilerimizin iş modeline göre ihtiyaç duyabilecekleri inovatif, yatay ve dikey kesim gibi ve daha birçok değer katan seçenek sunuyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title