Haberler

Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi!" Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AB-Türkiye finansmanında yürütülen "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi" projesi İstanbul'da tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AB- Türkiye finansmanında yürütülen "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi" projesi İstanbul'da tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları, bilginin sürekli yenilendiğini ve öğrenme alanlarının sürekli değişime uğradığını anlattı.

Öğrenmenin bir süreç olduğunu ifade eden Abdülhakimoğulları, şunları kaydetti:

"Hayat boyu öğrenme kapsamında yetişkin eğitimi, örgün eğitim çağının dışına çıkmış veya çıkmak zorunda kalmış kişilerin bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirmek için bireylerin istek ve yetenekleri konusunda eğitim rehberlik uygulama etkinlikleri arttırmak amaçlanmaktadır. 24 pilot il seçildi. AB'nin 2020'de yüzde 15 olarak belirlediği katılım oranı bizde 2006 yılında 1,8 iken 2015'te yüzde 4,6'ya kadar çıkabilmiştir. Dolayısıyla hayat boyu öğrenme alanında yapılan çalışmalar oldukça yetersiz. Bu yüzden öğrenmenin artması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu projeden 81 ilimizde insanlarımız faydalanacaktır. 15 milyon avro bütçe var, 7,5 milyon avroluk kısmını hibe olarak değerlendirdik."

Yaklaşık 3 bin vakıf, dernek, belediye ve resmi kurumdan gelen projelerin incelendiğini ve belli kriterler gözetilerek proje sayısının 50 olarak belirlendiğini aktaran Abdülhakimoğulları, "Bunlara 200 ile 600 bin lira arası hibe dağıtımı gerçekleşecek." dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme ve Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Veysi Çivilibal ise projenin İstanbul'da da yapılmasının önemli olduğunu, öğrenme kültürünün geliştirilmesi gerektiğinin kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title